Kultūras ziņas

Lietu klusā dzīve

Kultūras ziņas

Rīgas vasarā kapu un suņu stāsti

Izdota grāmata par Dzidru Ritenbergu

Grāmatā izdoti aktrises un režisores Dzidras Ritenbergas atmiņu pieraksti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Grāmatā apkopoti latviešu aktrises un režisores Dzidras Ritenbergas atmiņu pieraksti “Es atradu laimi”, informē izdevniecības "Latvijas Mediji" pārstāvji.

Dzidra Ritenberga (1928–2003) spoži nospēlējusi aptuveni 80 lielāku un mazāku lomu teātrī un kino. Rīgas kinostudijā, būdama režisore, viņa uzņēmusi astoņas filmas, to vidū kinodarbi “Šīs bīstamās balkona durvis” (1976), “Vakara variants” (1980), “Valsis mūža garumā” (1990) un citi.

Viņas memuāri jeb atmiņu pieraksti tapuši ilgākā laika posmā, vairāk nekā desmit gadu garumā. Tie vēsta par bērnību dzimtajā Kurzemē, darbu teātros un kino, kā arī par personīgās dzīves priecīgajiem un skumjajiem līkločiem.

Grāmatas zinātniskā redaktore un priekšvārda autore ir teātra zinātniece Edīte Tišheizere, pēcvārdu sarakstījusi kino zinātniece Daira Āboliņa. Grāmatas mākslinieks ir Indulis Martinsons.

“Atmiņa ir ļoti izvēlīga dāma, kas daudz ko reiz svarīgu mēdz nobāzt tumšā kaktā, bet kaut ko citu izgaismo līdz pēdējam sīkumam. Memuāri ir brīnumaini! Nesaķemmēti, tābrīža noskaņojumā rakstīti, palaikam šerpi un neganti cilvēku vai notikumu raksturojumā. Subjektīvi līdz beidzamajam, bet tieši to taču mēs meklējam. Laipnība un laba vien runāšana ir patīkama sadzīvē, bet mākslā un literatūrā neder nekam,” atzīmē Edīte Tišheizere.

Grāmatas saturu rotā bagāts fotogrāfiju klāsts no Latvijas un Krievijas muzejiem, kā arī no autores ģimenes arhīviem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti