Frankfurtes grāmatu tirgū Latvija turpina #iamintrovert kampaņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Laikā no 16. līdz 20. oktobrim Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies lielākajā izdevējdarbības izstādē pasaulē – Frankfurtes grāmatu tirgū ("Frankfurter Buchmesse 2019"). Raidījuma "Kultūras Rondo" programmas vadītāja Ingvilda Strautmane sarunā ar Latvijas Radio no Frankfurtes ziņo – Latvija turpina 2018.gadā Londonas grāmatu tirgū veiksmīgi aizsākto #iamintrovert kampaņu.

Šogad uz Frankfurti dosies arī kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība), lai tiktos ar tirgus vadību un runātu par Latvijas iespējām nākotnē kļūt par Frankfurtes grāmatu tirgus viesu valsti, paziņojumā medijiem informē platformas “Latvian Literature” pārstāvji.

Kultūras ministrija paziņojumā medijiem informē, ka ministrs vizītes laikā satiksies ar Frankfurtes grāmatu tirgus direktoru Jirgenu Bosu (Jürgen Boos) un Norvēģijas kultūras ministri Trīni Šei-Grandi (Trine Skei Grande).

Tikšanās laikā ar Frankfurtes tirgus vadību kultūras ministrs Nauris Puntulis aizsāks sarunas par Latvijas kā viesu valsts statusa iegūšanu nākotnē. Savukārt, tiekoties ar Trīni Šei-Grandi, pārrunās Norvēģijas pieredzi, esot viesu valsts statusā 2019. gadā.

“Frankfurtes grāmatu tirgus viesu valsts statuss ir ambiciozs mērķis, kas dos iespēju Latvijas valstij un kultūrai izskanēt plašā starptautiskā kontekstā. Tas ir ne tikai jauns atspēriena punkts Latvijas literatūrai un grāmatniecībai, bet arī izcila valsts tēla veidošanas un popularizēšanas iespēja, kurā varam izgaismot savas valsts nacionālās kultūras vērtības. Šobrīd esam šī ceļa sākumposmā, lai realizētu šo ieceri,” paziņojumā uzsver kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Saruna ar raidījuma "Kultūras Rondo" programmas vadītāju Ingvildu Strautmani par Frankfurtes grāmatu tirgu.
00:00 / 05:09
Lejuplādēt

Latvijas nacionālajā un grāmatniecības stendā visu piecu dienu garumā notiks izdevēju, poligrāfu, platformas “Latvian Literature” pārstāvju, Latvijas literāro aģentu un citu delegācijas dalībnieku tikšanās ar potenciālajiem ārvalstu sadarbības partneriem.

Platformas “Latvian Literature” pārstāvji tirgū izvēlējušies īpaši reklamēt tos autorus, kuriem nesen jau ir iznākusi vai drīzumā iznāks grāmata vācu valodā – Noru Ikstenu, Māru Zālīti, Arvi Vigulu, Lauri Gundaru, Krišjāni Zeļģi, Uldi Daugaviņu un Aneti Meleci.

17. oktobrī Frankfurtes grāmatu tirgū tradicionāli tiks prezentēts prestižais bērnu un jaunatnes literatūras katalogs “The White Raven 2019”, kurā ik gadu Minhenes Starptautiskā jaunatnes bibliotēka iekļauj 200 labākos bērnu literatūras darbus, kas pelnījuši pasaules uzmanību, pateicoties to universālajai tematikai, inovatīvajam literārajam un mākslinieciskajam stilam. Šī gada katalogā iekļauti divi Latvijas bērnu literatūras darbi – Kārļa Vērdiņa “Dilles tante” (māksliniece Rebeka Lukošus, izdevniecība “Liels un mazs”) un Ineses Paklones “Es picas brālēnu cepu” (māksliniece Vivianna Maria Staņislavska, izdevniecība “Pētergailis”).

18. oktobrī izdevniecības “Liels un mazs” vadītāja Alīse Nīgale piedalīsies paneļdiskusijā “Bērnu grāmatas Austrumeiropā: jaunas sejas, jaunas grāmatas, jaunas tendences”. Visu dienu garumā mākslinieces un dzejnieces Lotes Vilmas Vītiņas vēl nepublicētais darbs “Worms, Clouds, Everything” (Tārpi, mākoņi, viss) tiks izstādīts platformas “dPICTUS” organizētajā izstādē “100 Outstanding Picturebooks” (100 ievērojamas bērnu grāmatas) Frankfurtes grāmatu tirgū.

Latvijas stends Frankfurtes grāmatu tirgū 2019. gadā
Latvijas stends Frankfurtes grāmatu tirgū 2019. gadā

Frankfurtes grāmatu tirgū šogad piedalās izdevniecības “Liels un mazs”, “Pētergailis”, “Jāņa Rozes apgāds”, “Madris” un “Avantis Publishing”, tipogrāfijas “Veiters Korporācija”, “Darderdze Hologrāfija”, kā arī BT1 (Latvijas Grāmatu izstāde) un Latvijas Grāmatizdevēju asociācija.

Dalību Frankfurtes grāmatu tirgū organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar literatūras eksporta platformu “Latvian Literature”, finansiāli nodrošina Kultūras ministrija un LIAA.

Latvijas valsts simtgades laiks, tā ietvaros pieejamais valsts budžeta finansējums un Baltijas valstu ciešā sadarbība, dodoties uz Londonas grāmatu tirgu, ir pierādījusi Latvijas literatūras starptautisko konkurētspēju. Kultūras ministrija uzsver – to panācis platformas “Latvian Literature”, Kultūras ministrijas, LIAA un Latvijas Institūta kopdarbs. Platformas “Latvian Literature” darbības rezultātā pārdotas tiesības uz 45 darbu tulkojumiem angļu valodā un 111 darbu tulkojumiem citās valodās, kā arī nodibināts plašs kontaktu loks, iegūta ārvalstu izdevēju uzticība un izveidots Latvijas literatūras zīmols. 2020. gada Kultūras ministrijas budžeta prioritātēs iekļauts nepieciešamais finansējums platformas "Latvian Literature" turpmākai darbībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti