Rīta Panorāma

Igaunijā vairs neatzīs negatīvo Covid-19 testa rezultātu

Rīta Panorāma

Intervija ar mūziķiem Raum un Marta

Frankfurtē sākas ikgadējais grāmatu gadatirgus

Frankfurtes grāmatu gadatirgus šogad pulcē dalībniekus no 80 valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vācijas pilsētā Frankfurtē sācies ikgadējais  grāmatu gadatirgus. Neraugoties uz Covid-19 pandēmijas radītajām problēmām, tajā piedalās 80 valstu pārstāvji.

“Mēs Frankfurtes grāmatu izstādē, tāpat kā pārējā pasaulē, joprojām esam tālu no ierastās situācijas. Taču mums izdevās šeit sapulcināt apmēram divus tūkstošus izstādes dalībnieku no 80 valstīm, un šeit ir iespējams daudz kas no tā, kas  ir normālā grāmatnīcā. Jūs varat satikt rakstniekus, mums ir daudz pasākumu, būs daudz paneļdiskusiju. Grāmatu pasaule dara visu iespējamo," teic gadatirgus direktors Jirgens Boss.

Pasākuma galvenā tēma šogad būs “Kā mēs vēlamies dzīvot?”, bet goda viesa statuss piešķirts Kanādai.  Apmeklētāji un biznesa pārstāvji līdz 24. oktobrim varēs piedalīties gan pasākumos klātienē, gan attālinātās  prezentācijās un diskusijās. Ar saviem darbiem iepazīstinās vairāk nekā 300 autori.

Covid-19 pandēmijas dēļ apmeklētāju skaits būs ierobežots, un tiem būs jāpierāda, ka viņi ir vakcinēti, pārslimojuši bīstamo slimību vai arī jāuzrāda negatīvs testa rezultāts. Tikmēr Vācijas Grāmatu tirgotāju asociācijas pārstāvji informē, ka apgrozījums grāmatu tirgū patlaban ir sasniedzis pirmspandēmijas līmeni un pat nedaudz pārsniedz 2019. gada rādītājus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti