Frankfurtes grāmatu gadatirgus Miera balvu saņem ēģiptologi no Vācijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vācijas vēsturniekiem un rakstniekiem Aleidai un Janam Asmaņiem piešķirta Frankfurtes grāmatu gadatirgus Miera balva. Viņi arī saņems 25 tūkstošu eiro prēmiju.

Pēc balvas saņemšanas literāti un senās Ēģiptes pētnieki atzina, ka sabiedrībā nepieciešams veicināt solidaritāti un integrāciju. Viņi uzsvēra, ka nav arī pieļaujama situācija, kad brīvas kapitāla, preču un izejvielu kustības laikmetā Vidusjūrā slīkst imigranti, cilvēki iestrēgst pie valstu robežām un tiek aizmirsts par viņu likteni, ciešanām un nākotni.

Savukārt mediji atgādina, ka Vācijas grāmatu izdevēju Miera balvu Frankfurtes gadatirgū pasniedz kopš 1950.gada. Starp tās laureātiem ir Alberts Šveicers, Vaclavs Havels un Astrīda Lindgrēna.

Saskaņā ar balvas statūtiem rakstniekiem, kā arī zinātniekiem un kultūras darbiniekiem to piešķir par miera, cilvēcības un sadarbības veicināšanu.

KONTEKSTS:

Frankfurtē, Vācijā, norisinās ikgadējais Frankfurtes grāmatu gadatirgus (Frankfurter Buchmesse). 70. grāmatu gadatirgū ar saviem produktiem piedalās apmēram 7,5 tūkstoši dalībnieku no vairāk nekā 100 valstīm. Frankfurtē apmeklētājiem tiek piedāvātas ne tikai grāmatas, bet ir pārstāvēta kino un spēļu industrija, kā arī izglītības iestādes. Apmēram 800 literatūras aģenti arī izrādījuši interesi par literāro darbu autortiesību iegādi.

Arī Latvijas delegācija ar nacionālo stendu no 10. līdz 14.oktobrim piedalījās Frankfurtes grāmatu tirgū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti