Frankfurtes grāmatu gadatirgū Latviju pārstāv 29 uzņēmumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 8. līdz 12.oktobrim Frankfurtē (Vācijā) Latvijas grāmatu izdevējdarbības, poligrāfijas uzņēmumi un nozares biedrības piedalās starptautiskajā izstādē "Frankfurt Book Fair 2014".

Latvija Frankfurtes grāmatu izstādē piedalās 20 gadus, taču pirmo reizi Latvijas stends pulcē tik plašu dalībnieku loku, iekļaujot gan nozares asociācijas, gan eksportspējīgākos izdevējus, gan arī poligrāfijas uzņēmumus, nozares izstādes rīkotājus un tulkotājus. Kopumā šogad Latviju Frankfurtē dažādās izstādes hallēs pārstāv 29 uzņēmumi.

Latviju nacionālajā stendā pārstāv Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, Latvijas Grāmatnieku ģilde, Latvijas Literatūras centrs, Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācija, Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, dzejnieku apvienība "Orbīta", izdevēji "Latvijas Universitātes Akadēmiskais apgāds", "Zvaigzne ABC", "Jāņa Rozes apgāds", "Lauku Avīze", "Mansards", "Jumava", "Pētergailis", "Liels un mazs", "Kontinents" un "Latvijas Bībeles biedrība", poligrāfijas uzņēmumi "PNB Print", "Poligrāfijas grupa Mūkusala", "Veiters korporācija", "Microdot", "Latgales druka", "Zelta rudens", kā arī uzņēmuma "Lasītava" digitālo grāmatu veikals "Las.am" un Latvijas Grāmatu izstādes rīkotāji "BT1".

Latvijas stenda vadmotīvu šogad veido ideja par Latvijas literatūru un grāmatniecību kā Latvijas dimantu ("Latvian Daimonds"), kas ilustrē domu par literatūru un grāmatu kā unikālu vērtību, kuru katrs lasītājs "slīpē" un izgaismo ar savu prātu un emocijām, tā atklājot to patieso vērtību.

Latvijas stendā īpaši izceltas svešvalodās tulkotās Latvijas autoru grāmatas, grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele 2013" un "Latvijas Literatūras gada balvas 2013" laureāti, kā arī starptautisko Jāņa Baltvilka balvu ieguvušās bērnu literatūras grāmatas.

Latvijas nacionālo stendu apmeklēs vairākas augstas amatpersonas, to vidū kultūras ministre Dace Melbārde un eirokomisārs Andris Piebalgs. Latvijas stendā notiks arī pieņemšana ar koklētājas Laimas Jansones uzstāšanos un tiks paziņoti Eiropas Savienības Literatūras balvas ieguvēju. Kā jau vēstījām, viņu vidū šogad ir latviešu rakstnieks Jānis Joņevs, kurš balvu saņēma par romānu "Jelgava 94".

Jānis Joņevs Frankfurtes grāmatu gadatirgū (publicitātes attēls)

Frankfurtes grāmatu gadatirgus notiek jau vairāk nekā 60 gadus un ir vērienīgākais grāmatu nozares pasākums pasaulē, pulcējot vismaz 7000 grāmatu nozares dalībnieku un 286 000 apmeklētāju.

Dalība Frankfurtes grāmatu gadatirgū sniedz iespēju prezentēt gan Latvijas autoru darbus un to tulkojumus, gan arī mākslinieciski un poligrāfiski augstvērtīgākās grāmatas, ieinteresējot ārvalstu izdevējus un literāros aģentus Latvijas autoru darbu izdošanai ārvalstīs, kā arī ļauj Latvijas izdevējiem iegādāties pasaules literatūras darbu autortiesības, lai Latvijas auditorijai piedāvātu pēc iespējas plašāku un kvalitatīvāku pasaules literatūras klāstu.

Šogad Frankfurtes izstādē lielākā uzmanība pievērsta Somijai, kas ir īpašā viesa statusā. Savukārt 2018.gadā plānota Baltijas valstu kā viesu valstu dalība Londonas grāmatu gadatirgū.

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti