FOTO: Noslēdzies literatūras festivāls «Prozas lasījumi 2021»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

12. decembrī ar lasījumiem un festivāla galvenās balvas izlozi noslēgušies 2021. gada "Prozas lasījumi". Festivāls norisinājās no 2. līdz 12. decembrim tiešsaistē, un pasākumu ieraksti joprojām ir pieejami "Prozas lasījumu" "Facebook" lapā ikvienam interesentam, informēja organizatori.

Noslēguma lasījumos piedalījās rakstnieki Inga Gaile, Dace Rukšāne, Svens Kuzmins un Kārlis Vērdiņš, kā arī Kurzemes prozas lasījumu uzvarētāja Jana Egle. Norisinājās "Prozas lasījumi 2021" galvenās balvas izloze – par datora "Lenovo ThinkBook" īpašnieku kļuva rakstnieks Svens Kuzmins. Žurnāla "Domuzīme" gada abonementu ieguva Andris Akmentiņš, Latgales prozas lasījumu laureātes Annele Slišāne un Evija Martukāne-Laganovska, Kurzemes prozas lasījumu laureātes Jana Egle un Anna Paula Gruzdiņa. Festivāla lasījumu dalībniekiem tika dāvināts Baltijas literārais žurnāls "No More Amber", kā arī kafija no "Andrito Coffee Roastery".

Šogad festivāls norisinājās tiešsaistē – "Prozas lasījumu" mājaslapā, festivāla "Facebook" lapā, kā arī atsevišķi pasākumi tika pārraidīti portālos Delfi.lv un Satori.lv. Kopumā festivāla programmā norisinājās četrpadsmit dažādi pasākumi, tajā skaitā prozas lasījumi Latvijas Radio 1 raidījumā "Kultūras rondo", kā arī žurnāla "Strāva" atklāšana, kas norisinājās klātienē galerijā "Brīvība". Festivāla tēma šogad bija "Literatūras valodas", un kopumā festivālā piedalījās vairāk nekā 50 prozas autori.

Visskatītākie "Prozas lasījumu" pasākumi šogad bija festivāla atklāšanas pasākums "Literatūras valodas", kurā piedalījās rakstnieki Ilmārs Šlāpins, Inga Ābele, Inese Zandere, Jānis Joņevs un Osvalds Zebris, tradicionālās "Prozas brokastis" ar Kristīnes Želves, Silvijas Brices, Lauras Vinogradovas un Māra Bērziņa lasījumiem, "Sestdienas stāstu vakars", kurā savus stāstus lasīja Ilze Jansone, Guna Roze, Sergejs Moreino, Pēteris Pūrītis un Jānis Zelčāns, kā arī festivāla noslēguma pasākums – katru no šiem pasākumiem tiešsaistē vēroja vairāk nekā 500 skatītāji.

No festivāla studijas, kas bija iekārtota Latvijas Rakstnieku savienībā, tika raidīti arī literatūras mēnešraksta "konTEKSTS" lasījumi, literāro semināru "Aicinājums" un "Literārā akadēmija" dalībnieku lasījumi "Slieksnis. Diptihs", muzeja satura, tēmu, personību un atmosfēras iedvesmota proza "Muzejnieku stāsti" un Latvijas PEN lasījums "AIZLIEKTS".  Norisinājās arī diskusija ar Baltijas valstu rakstniekiem un tulkotājiem "Baltijas literatūra pasaulē: tulkošanas izaicinājumi un iespējas", Latgales prozas lasījumi tiešraidē no Rēzeknes un atklātā konkursa "Pandēmijas laika stāsti" laureātu stāstu lasījumi, kas tika publicēti vietnē "Facebook". "Pandēmijas laika stāstiem" ar VKKF mērķprogrammas "KultūrElpa" atbalstu tika piedāvāts surdotulkojums latviešu zīmju valodā, kas drīzumā tiks publicēts arī "Prozas lasījumu" mājaslapā.

Visus tiešsaistes pasākumus arī turpmāk būs iespējams noskatīties "Prozas lasījumu" "Facebook" lapā, bet lasījumus raidījumā "Kultūras rondo" noklausīties Latvijas Radio mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti