ES Literatūras balvu saņem lietuviešu rakstniece Undine Radzevičūte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

 

Otrdien, 14. aprīlī, grāmatu gadatirgū Londonā paziņoti 12 šī gada Eiropas Savienības (ES) Literatūras balvas laureāti, starp kuriem ir arī lietuviešu rakstniece Undine Radzevičūte.

Lietuviešu rakstniece balvu saņēma par 2013. gadā lietuviski iznākušo darbu "Žuvys ir drakonai" ("Zivis un pūķi").

ES Literatūras balva šogad saņem vēl 11 autori: Karolīna Šuti no Austrijas, Žaele Hosē no Francijas, Luka Bekavačs no Horvātijas, Lorenco Amuri no Itālijas, Donals Raians no Īrijas, Ida Hegazi Hojere no Norvēģijas, Magdalēna Parisa no Polijas, Dāvids Mačado no Portugāles, Svetlana Žuchova no Slovākijas, Edina Szvorena no Ungārijas un Sāra Stridsberga no Zviedrijas.

Oficiāli balvas tiks pasniegtas Briselē 23.jūnijā. Katrs laureāts saņems 5000 eiro un tiks mudināts pieteikties finansējumam savu darbu tulkošanai.

Jau vēstīts, ka "Eiropas Savienības balvas 2014" literatūrā ieguvējs pērn bija arī rakstnieks Jānis Joņevs, kas balvu ieguva par grāmatu "Jelgava 94".

Latviju Londonas grāmatu gadatirgū pārstāv Latvijas Literatūras centrs sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un Latvijas Grāmatnieku ģildi. Latvijas stendā izvietota Latvijas Literatūras gada balvas pērnā gada laureātu un šā gada nominantu darbu izlase, bērnu literatūras kolekcija, latviešu autoru jaunāko darbu paraugtulkojumi un Latvijas autoru darbu tulkojumi angļu un citās valodās, kā arī to latviešu autoru darbi, kas ieguvuši Eiropas Savienības (ES) Literatūras balvu.

ES Literatūra balvu pasniedz kopš 2009.gada, un tās mērķis ir veicināt Eiropas laikmetīgās literatūras autoru darbu apriti Eiropā, kā arī veicināt Eiropas sabiedrību interesi par ārzemju autoru darbiem. ES balvu literatūrā atbalsta ES programma "Radošā Eiropa".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti