Egona Līva piemiņas balvu «Krasta ļaudis» saņem Benita Laumane un Guntis Berelis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājā 20.septembrī piekto reizi pasniegta Egona Līva piemiņas balva "Krasta ļaudis". Par balvas laureāti kategorijā "Labākā grāmata" kļuva valodniece Benita Laumane un rakstnieks Guntis Berelis. Savukārt kategorijā "Labākā skolu jaunatnes literārais darbs 2014./2015. gadā" balvu izpelnījās Patrīcija Kuzmina no Jūrmalas.

Benitai Laumanei balva pasniegta par “Vēju un vētru grāmatu”, bet Guntis Berelis piemiņas balvu saņēma par romānu “Vārdiem nebija vietas”.

Jau vēstīts, ka piemiņas balvas "Krasta ļaudis" konkursā iesniegtos darbus vērtēja Liepājas kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens, Latvijas Rakstnieku savienības valdes priekšsēdētājs rakstnieks Arno Jundze, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docente Dr. philol. Anda Kuduma, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas biroja vadītāja rakstniece Sandra Vensko un Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore Mg. philol. Linda Zulmane.

2014.gadā Egona Līva piemiņas balvu saņēma Valdis Rūmnieks un Andrejs Migla.

Egona Līva piemiņas balvas "Krasta ļaudis" pasniegšanas ceremonija Liepājā notiek kopš 2011.gada. Balva dibināta ar mērķi noteikt labāko grāmatu vai literāro ieceri, kas realizēta gatavā darbā, kā arī atrast jaunus un talantīgus jaunos autorus visā Latvijā vidusskolēnu un studentu vidē. Balva akcentē jūras tematiku, popularizē latviešu valodu, nacionālo ideju, patriotismu, kā arī sekmē jaunu grāmatu rašanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti