Kultūras ziņas

Sniedzes Prauliņas koncertprogramma LR3 "Klasika"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Valda Atāla grāmata "Dzejnieks un cūka"

«Ēdamie» dzīves kuriozi – Valda Atāla grāmata «Dzejnieks un cūka»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Dziesminieka un dzejnieka Valda Atāla pieredzē nav trūcis komisku un kuriozu situāciju. Tās notikušas gan ar parastiem līdzcilvēkiem, gan sabiedrībā pazīstamām personām. Šos notikumus Valdis Atāls ir apkopojis grāmatā un devis tai nosaukumu "Dzejnieks un cūka".

Grāmatā dziesminieks un rakstnieks Valdis Atāls ir apkopojis situācijas, kuru dalībnieks vai novērotājs viņš ir bijis. Tās ir gan komiskas, gan paradoksālas, gan pamācošas.

Valdis Atāls teic: "Tas ir ļoti interesanti, jo

es pēc savas būtības, piemēram, dziesmās es esmu tā kā grūsna tele kalna galā lietus laikā – skumjš, bet man dzīve visu laiku piedāvā ārkārtīgi interesantus kuriozus, humoristiskas situācijas, un tās visas ir ēdamas."

Šo situāciju apkopojumu izdevniecība "Dienas Grāmata" klajā laiž ar nosaukumu "Dzejnieks un cūka". Un tā nav alegorija, bet arī gadījums no dzīves. Viens no stāstiem, kas ir par dzejnieku Egīlu Bāru, kas, kā teic Atāls, "bija baigais metējs", bet, kad grāmatas autors Bāru atlaidis no celtniecības brigādes, viņš izdomājis nodarboties ar cūkkopību.

Vēl te ir gadījumi ar Raimondu Paulu, vienu no brāļiem Kokariem, Haraldu Sīmani, kā arī mazāk zināmiem cilvēkiem. Arī no Valda Atāla bērnības.

"Es esmu centies, lai būtu apmēram kā Krilova fabulā – lai būtu nevis tikai smiekls, bet arī jēga. Lai būtu tas izvilkums, tā morāle. Jo mēs īstenībā ļoti maz par ko smejamies. Un grāmata ir plāna, jo biezās grāmatas negrib lasīt. Domā – kad es aizkulšos līdz galam? A te ir vienkārši – te ir ļoti īsi tie stāsti," teic autors.

Atāla grāmatas pie lasītājiem nonāk reti, bet tās vienmēr ir literārās formas un satura vērtības. Nākošā būšot pasakas pieaugušajiem. Par zvejnieku un zelta zivtiņu 400 versijās.

Valdis Atāls "Dzejnieks un cūka"
Valdis Atāls "Dzejnieks un cūka"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti