Rīta Panorāma

Skype intervija ar Lieni Nulli

Rīta Panorāma

"Mēs ar brāli kolosāli"

Skype intervija ar Māri Martinsonu

Dzīves temps ir mainījies. Autors Māris Martinsons grāmatu «Klusa nakts» publicē kā seriālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Filmu režisors un grāmatu autors Māris Martinsons aprīļa sākumā sācis publicēt savu pirmo elektronisko grāmatu “Klusa nakts”. Publikācija tiks papildināta turpinājumos – līdz pat Ziemassvētkiem. LTV raidījumā “Rīta Panorāma” autors pastāstīja, ka, kaut arī grāmata esot jau uzrakstīta, viņš to šobrīd pārraksta. Tāpēc jaunajam materiālam jābūt gatavam ik piektdienu, kad solīts publicēt nākamās nodaļas.

Grāmata “Klusa nakts. Bez cenzūras” (“Tyli naktis. Be cenzūros”) Lietuvā iznākusi 2012. gadā. Vienlaikus tapusi arī filma “Tyli naktis”. Martinsons nesen pāršķirstījis grāmatu un nolēmis, ka pienācis īstais laiks to latviski publicēt internetā.

Autors stāstīja, ka Covid-19 izraisītās ikdienas ritma izmaiņas tieši ietekmējušas e-grāmatas izdošanu. “Ar domu, ka cilvēkiem būtu iespēja ik pēc nedēļas atgriezties stāstā, jo dzīves temps ir mainījies, un, iespējams, ka beigās arī izdot to grāmatu. Es nezinu, vai, nemainoties tiem apstākļiem, kādi ir šodien, tā grāmata tiešām šobrīd būtu parādījusies,” atzina Martinsons.

Māris Martinsons atklāja – jaunais publicēšanas formāts licis viņam pārdomāt esošās grāmatas struktūru. Jaunas nodaļas publicējot ik nedēļu, par stāstu jādomā gluži kā par televīzijas seriālu.

“Man jādomā par lasītāju – ko viņš ir izlasījis iepriekšējā nedēļā – un jāturpina tas stāsts.

Es esmu kļuvis kā tāds stāstnieks, kurš man zināmu stāstu izstāstīs īstenībā daudz savādāk, nekā tas varbūt bija uzrakstīts savā laikā,” atklāja rakstnieks.

Grāmatas stāsts apvij notikumus Ziemassvētku vakarā, laikā, kad vienam pret otru būtu jāattiecas ar īpašu labestību un mīlestību. Ap svētku galdu pulcējušies vienas ģimenes locekļi un draugi, taču šķietamajai svētku noskaņai traucē gaisā virmojošā spriedze, ko ikviens cenšas paslēpt zem neīstiem smaidiem. “Klusa nakts” vēstīs par jaunas sievietes Annas un viņas vīra Toma ģimenes drāmu, kur, pirmajam noslēpumam nākot gaismā, ar lavīnas spēku nākamie nevis tiek norakti vēl dziļāk, bet atklāti viens pēc otra.

Grāmata pieejama elektroniskā formātā no 3. aprīļa. Mājaslapā ik nedēļu autors publicēs nākamo grāmatas nodaļu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti