Dzejnieks Raibīs un grafiti mākslinieks Kvāps noslēgs lasījumu ciklu «Neierastā literatūra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

25. martā tiešraidē no Kaņepes Kultūras centra (KKC) notiks lasījuma cikla “Neierastā literatūra” performance, kurā piedalīsies dzejnieks un rakstnieks Oskars Orlovs (Raibīs) un dažādu Latgalē esošo grafiti autors, apvienības “Ausmeņa Records” dalībnieks Valters Murāns (Kvāps). Pasākums notiks latgaliešu valodā, informēja KKC pārstāvji.

Raibīs ir stāstu un dzejoļu rakstītājs. Saņēmis Latgaliešu kultūras gada balvu “Boņuks 2017” un ticis nominēts Latvijas Literatūras gada balvai kategorijā ''Labākā dzeja'' 2018. gadā. Pašreiz aizraujas ar medicīnas studēšanu. Kā stāsta mākslinieks, interneta portālos nepublicējas, jo latgaliešu dzeja tam ir par asu un smagu.

Kvāps ir Latgalē zināmu un nezināmu grafiti autors. Darbojas apvienībā "Ausmeņa Records", to konsultē kā novadpētnieks, norādīja organizatori.

Pasākums ir bez maksas, un to tiešraidē varēs vērot no Kaņepes Kultūras centra “Facebook” lapas, performances sākums pulksten 19.00. Šis būs cikla “Neierastā literatūra” piektās sezonas noslēdzošais pasākums.

Kā norādīja rīkotāji, lasījumu cikls “Neierastā literatūra” apvieno 21. gadsimta autorus, dzejniekus, viņu tuvākos lasītājus un literatūras interesentus. Teātris un proza, gaismas izrāde un dzeja, eseja un dzīvā mūzika. “Neierastā literatūra” nekad nav vienāda – vienmēr mainās un attīstās par pilnīgi jaunu mākslas veidu. Piektajā sezonā uzsvars tiek likts uz jaunajiem dzejniekiem un māksliniekiem, kuri, savā starpā sadarbojoties, izaicina, pārbauda un arī paplašina valodas un mākslas robežas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti