Dzejnieka Ziedoņa jubileju dažādos pasākumos atzīmēs divas dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 3. maijā, izcilajam dzejniekam Imantam Ziedonim apritētu 85.gadskārta. Februārī pagāja pieci gadi kopš viņš devies mūžībā. Ceturtdien un piektdien notiks vairāki viņam veltīti pasākumi.

Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars” ceturtdienas vakarā risināsies apbalvojuma „Laiks Ziedonim” cildināšanas ceremonija un koncerts, ko tiešraidē pārraidīs arī Latvijas Radio.

Tajā apbalvos laureātus piecās nominācijās, un tā būs veidota kā koncertstāsts, kam iedvesma gūta Kurzemes reģiona dabā un Liepājas pilsētas šarmā.

Tukumā savukārt ceturtdien un piektdien notiks Tukuma Imanta dienas. Tās aizsāksies ceturtdien plkst.12 ar sadziedāšanos pie „Imanta sienas” Katrīnas laukumā. Pēc tam Tukuma bibliotēkā atklās Pētera Korsaka fotoizstādi „Kopā ar Imantu”, kam sekos Latvijas Televīzijas raidījuma „Tāda ir dzīve” noskatīšanās.

Tukuma Imanta dienu kulminācija būs piektdien, kad Durbes pilī notiks Ziedonim veltīta konference „Labā vēsts – Latvija. Sētais un pasētais. Brīdi pirms simtgades”. Konferencē piedalīsies Māra Zālīte, Andra Konste, Arvis Viguls un vēl citi, un tās mērķis - paplašināt redzes leņķi skatījumā uz Ziedoņa personību un devumu.

1988.gada ierakstā iemūžināta Imanta Ziedoņa balss. Viņš lasa savu dzejoli “Dzejā nav stabilam jābūt” no krājuma “Taureņu uzbrukums”. Pēc tam - Imanta Kalniņa “Buramdziesmiņa” ar Ziedoņa dzeju - kopā ar Latvijas Radio kori tajā arī solisti: Iveta Romancāne, Gundega Krūmiņa, Renārs Kaupers un Jānis Strazdiņš.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti