Dzejas svētki arī Rēzeknē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Piektdien Rēzeknē vērienīgi tiks atzīmēta īpaša Dzejas svētku diena. Dzejas dienām veltīti pasākumi Rēzeknē tika atklāti jau pirms nedēļas ar jau 16. dzejas almanaha “Rēzekne 2013” prezentāciju, kur publicēti darbi latviešu, latgaliešu un krievu valodā.

19. un 20.septembrī Rēzeknes Augstskolā notiek starptautiskā zinātniski praktiskā konference „Māksla un mūzika kultūras diskursā”, kuras laikā no cita skatupunkta var iepazīt arī Aleksandra Čaka vēstules u.c.

Taču piektdien jau no pusdienlaika līdz vēlam vakaram pilsētā notiks dzejas lasījumi, grāmatas “Divpadsmit Latgales loki kopā ar Annu Rancāni” prezentācija, koncerts “Rudens noskaņās”, kā arī citi pasākumi.

„Galvenais akcents – satikšanās pie Raiņa. Atpūtas un kultūras parkā Oskars Orlovs tiksies ar jauniem dzejniekiem, ar tiem, kuri mācās, ar tiem, kuri jau ieguvuši vārdu, izdevuši krājumu. Būs dzejas lasīšanas stunda. Bet „flashmob” akcijā iespējams atnākt ar savu dzejas grāmatiņu, palasīt, apmainīties ar grāmatiņām. (..) Noslēgumā būs „Rīmju bole”, kur satiksies dzejnieki, kuri mēģinās vienoties, kā dzīvot tālāk šajā pilsētā,” stāsta viena no šī pasākuma idejas autorēm. Rēzeknes Tautas teātra režisore Māra Zaļaiskalns.

Raibīs Suņs (Oskars Orlovs) pagājušajā gadā publicēja savu pirmo stāstu krājumu „Pyrma syltī” un ir jau iepazīti viņa diezgan ironiskie stāsti par dzīvi, bet vienmēr rodas jautājums – kas jauns ir noticis ikdienā, par ko Raibīs stāstīs šoreiz? Dzejas stundā varēs jautāt un rast atbildes par dzeju un klausīties, kā tā uzrunā ikkatru šodien.

Vakarā dzeju papildinās mūzika – koncertā „Rudens noskaņās” uzstāsies Rēzeknes vīru koris „Graidi”, Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi un Zanes Ludboržas mūzikas skolas akordeonistu orķestris, bet tai pašā laikā Nacionālo biedrību Kultūras namā krievu klasiskās literatūras cienītāji varēs skatīties monoizrādi „Sasuku mākslinieks” pēc Nikolaja Ļeskova stāsta Larisas Beilo izpildījumā.

Plkst. 20:00 vēl viena literārā tikšanās Rēzeknes Kultūras nama Teātra istabā, kur aktiera un režisora Aivara Peckas izpildījumā varēs dziļāk iepazīt rēzeknieša Jevgēnija Šešolina dzeju un vēstules kompozīcijā «Чему нет слов – по между строк прольется» (Kam trūkst vārdu – tas tiks pateikts starp rindiņām).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti