Panorāma

Atklāta L.Purmales gleznu izstāde "Kurzemē"

Panorāma

Mirušās dzemdētājas lietā daudz jautājumu

Sākušās Dzejas dienas

Dzejas dienu pirmajā nedēļā - Rainis un Aspazija, viesi un jaunie dzejnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturtdien, 3.septembrī, sākas viens no lielākajiem literatūras festivāliem - tradicionālās "Dzejas dienas". Pirmajā festivāla dienā būs dzirdami atmiņu stāsti par vienu no Raiņa un Aspazijas dzīvesvietām, bet vakarpusē klasiski dzejas lasījumi, kuros piedalīsies arī ārzemju dzejnieki. Dzejas dienu pasākumi norisināsies gandrīz divas nedēļas, bet šonedēļ apmeklētāji tiks izklaidēti gan ar Raiņa un Aspazijas laika dzeju, gan jaunatklājumiem, gan arī sportiskām aktivitātēm.

3.septembrī plkst. 15 vienā no Raiņa un Aspazijas dzīvesvietām atmiņu stāstiem par Dīķa ielu senos un ne tik senos laikos dalīsies dzejnieki Velta Kaltiņa, Roalds Dobrovenskis, Jānis Rokpelnis un Inga Ābele. Par muzikāliem akcentiem rūpēsies bērnu un jauniešu centra "Altona" zvanu ansamblis "Priima" un jaunie mūziķi.

Vakarpusē notiks divi klasiski dzejas lasījumi. Plkst. 18 Latvijas Nacionālās bibliotēkas trešajā stāvā dzeju lasīs Guntars Godiņš, Liāna Langa, Edvīns Raups un Ieva Rupenheite. Savukārt plkst. 19 kultūrpreču mājā "NicePlace mansards" viesosies poļu kolēģi Eugeniušs Tkačišins-Dickis un Marčins Sendeckis. Viņu atdzejojumus sagatavojuši un pasākumā piedalīsies Ingmāra Balode un Māris Salējs.

Piektdien, 4.septembrī, plkst. 18 tiks atklāta Latvijas Radio 6 - "Naba" un "Bron-Hīts" veidotā interneta vietne "Dzejasdisks.lv". Iepriekš Dzejas dienās izdoti četri dzejas diski. Lai visi hīti būtu baudāmi laikmetam atbilstošā formā, radio "Naba" tos nu būs padarījusi pieejamus internetā ikvienam bez maksas. Pasākumā naktsklubā "Nabaklab" Rīgā piedalīsies arī vairāki dzejas diskos ieskaņoto balsu īpašnieki.

Plkst. 19 Kaņepes kultūras centrā Rīgā saskares punktus dažādās kultūrās un literārajās formās meklēs projekta "Ziemeļi - Dienvidi" šī gada vēstneši. Kā vēstīts, šogad tie būs dzejnieki Marko Pogačars no Horvātijas un Anuars Duisenbinovs no Kazahstānas.

Sestdien, 5.septembrī, Dzejas dienu programma tiks dalīta ar mūsdienu kultūras forumu "Baltā nakts". "NicePlace mansards" telpās no plkst. 20 saimniekos apvienība "Orbīta", Valts un Zane Ernštreiti un Henriks Eliass Zēgners. Pasākumā "Gaisma/tumsa" skatītaji varēs vērtēt jauno "Slow Show" dzejas priekšnesumu, dinamisko fotogaleriju un vinila performanci. Pilnīgā tumsas aizsegā, plkst. 22.30, kādreizējās Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās Krišjāņa Barona ielā dzejniece Liāna Langa aicinās uz eksperimentālu klasisko dzejas vakaru "Kunst oder Unfall" - skaņas un dzejas improvizāciju, kas veltīta Hardija Lediņa gadam. Pasākumā piedalīsies Kalle un Augusta Lāri, Ingūna Rubene un Liāna Langa.

Svētdiena, 6.septembris, iesāksies aktīvi, aicinot komandas plkst. 12 tikties Bolderājā, lai piedalītos poētiskā orientēšanās spēlē "Raiņa medusmaizes dārzs". Dalībai spēlē var pieteikties līdz 5.septembrim. Plkst. 14 kafejnīcā "Dad cafe" savu veikumu Literārās akadēmijas Arvja Vigula dzejas meistardarbnīcā atrādīs tās audzēkņi. Plkst. 17 "NicePlace mansards" telpās pasākumā "Runā dzejnieks" uzstāsies Arvis Viguls, Anna Auziņa, Rihards Bargais, Inga Gaile, Ērika Bērziņa un Kārlis Vērdiņš. Savukārt plkst. 20 Kaņepes kultūras centrā apvienība "Skaistais dzīvnieks" ar Vari Piņķi režisora ampluā piedāvās uz Kārļa Vērdiņa dzejas krājumiem balstītu izrādes uzmetumu "Dīvainie svētki".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti