Kultūras ziņas

Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus"

Kultūras ziņas

23. Baltijas jūras dokumentālo filmu forums

Sākas Dzejas dienas

Dzejas dienas pulcēs dzejniekus un atdzejotājus no 11 valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jau ierasti septembrī dzejas profesionāļus un citus šī žanra cienītājus dzejas lasījumos un dzejai veltītos pasākumos visā Latvijā pulcē Starptautiskais profesionālās dzejas festivāls “Dzejas dienas”. Dažādos pasākumos piedalīsies vairāk nekā 80 dzejnieki un atdzejotāji no 11 valstīm.

Šī gada festivāla programmas centrā izcelta laikmetīgā dzeja un Balkānu valstu autori.

“Tas, kas man šķiet, ka latviešiem varētu ļaut padomāt arī par sevi kaut kādā citā griezumā, ir Balkānu 20. gadsimta vēsture. Šīs pretrunas un konfliktus par reģionu kultūrām mēs varam distancēti redzēt arī dzejā. Un labākā ziņa, ka mēs varam redzēt, kā šīs sarežģītās attiecības tiek risinātas un uzlabotas ar kultūras mediju, ar dzeju,” stāsta dzejniece, tulkotāja Ingmāra Balode.

Līdztekus festivāla norisei Latvijas Rakstnieku savienības padome arī šogad piešķirs “Dzejas dienu” balvu par labāko oriģināldzejas vai atdzejas krājumu. Un pēc krietnas pauzes atkal tiks izdots īpaši festivālam veltīts dzejas krājums, kurā iekļauti autori, kas piedalījušies Dzejas dienās pagājušogad, kā arī atdzeja, esejas, proza.

Par “Dzejas dienas 2019” vēstniecību izvēlēta mākslas galerija “Noass”, kur festivāla laikā darbosies grāmatu apmaiņas punkts. Atnesot kādu grāmatu no savas bibliotēkas, savā īpašumā varēs iegūt jaunizdoto Dzejas dienu krājumu. Starptautiskā profesionālās dzejas festivāla “Dzejas dienas 2019” pasākumi Rīgā sāksies 7. septembrī un ilgs līdz 16. septembrim.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti