Dzejas dienās Jēkabpilī - festivāls «Jānis Rainis - zelta spainis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Atzīmējot Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubileju, Jēkabpilī Dzejas dienu laikā no 14. līdz 19.septembrim notiek literatūras festivāls "Jānis Rainis - zelta spainis".

Festivāla laikā ar lekcijām Jēkabpilī viesojas rakstnieks, tulkotājs un publicists, grāmatas "Rainis un viņa brāļi" autors Roalds Dobrovenskis un asociētā profesore, Raiņa pētniece Zane Šiliņa, prozaiķe un dramaturģe, lugas "Aspazija. Personīgi" libreta autore Inga Ābele, kā arī dzejnieks, esejists un tulkotājs Jānis Rokpelnis, kura tēvs Fricis Rokpelnis bijis lugu un kinofilmu par Raini scenāriju autors.

Otrdien, 15.septembrī, Jēkabpils pilsētas bibliotēkā tiks atklāta izstāde "Aiz sidraba plīvura - Aspazija", kurā apkopoti materiāli no bibliotēkas fonda, muzeju materiāli, interneta resursi, publikāciju materiāli un arhīva materiāli.

Festivālā notiek dažādas aktivitātes Jēkabpils pilsētvidē - pie Raiņa un Aspazijas soliņa un atsevišķos pilsētas maršruta autobusos skan abu autoru daiļrade, pilsētā notiek "flašmobi". Celtnieku ielas mikrorajonā 16.septembra pievakarē notiks brīvais mikrofons, bet piektdien, 18.septembrī, notiks tradicionālā akcija "Sirds uz trotuāra", kuras laikā Jēkabpils skolu audzēkņi ar krītu uz pilsētas laukumiem un trotuāriem rakstīs Raiņa un Aspazijas dzeju.

Tāpat festivāla laikā vairākos kino seansos demonstrēs animācijas filmas un projekta #domasspēks īsfilmas, kā arī dokumentālās filmas "Dzīve ar Aspaziju" un "Dzīve Kastaņjolā".

Piektdien, 18.septembrī, un sestdien, 19.septembrī, notiks mūsdienu autoru dzejas lasījumi, kuros piedalīsies Guntars Godiņš, Jānis Vādons, Arvis Viguls, Jānis Rokpelnis un Ruta Štelmahere, kā arī dziesminieki Mareks Sarnovskis un Elija Kapicka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti