Dzejas dienas atklās Raiņa zīmē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Gatavojoties Raiņa 150. dzimšanas dienai, šī gada Dzejas dienas tiks atklātas ar virkni dzejniekam kā personībai un viņa daiļradei veltītiem pasākumiem.

Festivāls oficiāli sāksies ar "Poētisko velobraucienu", kas 4.septembrī plkst. 19.30 uzsāks ceļu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas cauri Vecrīgai uz "Rīga 2014" kultūras vasarnīcu Esplanādē.

Velobrauciens ir iespēja ikvienam piedalīties Dzejas dienu  atklāšanā, apģērbā vai ar aksesuāru palīdzību akcentējot Raiņa personību un kopā ar visiem dodoties velobraucienā no Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas uz Esplanādi, simboliski savienojot Latvijas literatūrai nozīmīgus pilsētas punktus. Brauciena dzinējspēks un kodols būs Latvijas Mākslas akadēmijas un citu kultūras augstskolu studenti. Dalībniekiem nepieciešams vien savs velosipēds, ķivere drošībai un brīvi izvēlēts individuālais "Rainiskais kods".

Sagatavoties "Poētiskajam velobraucienam" varēs veclaiku peldkostīmu darbnīcā Latvijas Mākslas akadēmijā. Darbnīca sniegs iespēju ikvienam ar "Modes talkas" meiteņu palīdzību uzšūt savu Raiņa laiku strīpaino peldkostīmu, ar kuru nākamajā dienā doties velobraucienā. Darbnīca būs atvērta Latvijas Mākslas akadēmijas pirmā stāva vestibilā 3.septembrī no plkst. 13 līdz 20.

"Rīga 2014" kultūras vasarnīcā Esplanādē 4.septembrī plkst. 20 norisināsies Raiņa dzejas lasījumi. Sev tuvākos Raiņa dzejoļus, lugu un runu fragmentus lasīs gan dzejnieki, gan tie, kuri vēl mācās. Pasākumā uzstāsies arī dzejnieks un mūziķis Pēteris Dragūns, pasākumu vadīs dzejnieks Kārlis Vērdiņš.

Kultūras vasarnīcā Esplanādē īsi pirms Raiņa dzejas lasījumiem tiks atklāts Dzejas pasts, kas būs pieejams 4., 11. un 15.septembra vakaros Dzejas dienu pasākumu laikā.

Kā jau vēstījām, šogad Dzejas dienas svinēs 50.gadskārtu, kam par godu paredzēta plaša un daudzveidīga pasākumu programma.

Pilna Dzejas dienu programma pieejama festivāla mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti