Dzejas dienas atklās ar «Dzejkoncertu» Rīgas Domā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Atklājot ikgadējās Dzejas dienas, 6.septembra vakarā Rīgas Domā notiks "Dzejkoncerts".

"Dzejkoncertā" piedalīsies latviešu mūzikas grupa "Sigma" un septiņi mūsdienu latviešu dzejnieki: Inese Zandere, Kārlis Vērdiņš, Inga Gaile, Uldis Bērziņš, Anna Auziņa, Arvis Viguls un Artis Ostups.

Kā norāda pasākuma rīkotāji, "Dzejkoncerts" būs īpaša žanra iestudējums, kurā vienlīdz liela nozīme paredzēta gan lasītajam dzejas tekstam, gan mūzikai.

"Māksla un to apvijušie jautājumi notiek un atkārtojas kā mūžīgs, neizskaidrots rituāls," saka "Dzejkoncerta" režisore Inga Surgunte, kuras veidotajā programmā gaidāmi gan pašu autoru izpildīti dzejas lasījumi, gan grupas "Sigma" skaņdarbi, kas radīti, izmantojot jau minēto latviešu dzejnieku tekstus, kā arī laikmetīgās dejas performances Olgas Žitluhinas iestudējumā.

Par pasākuma vizuālo noformējumu gādās viens no Latvijas izcilākajiem telpas iekārtojuma mākslas meistariem - Andris Freibergs, kurš radīs Rīgas Domā vēl nepieredzētu skatuves instalāciju.

"Dzejkoncerts" notiek sabiedriskās kustības "Mans Doms" koncertsērijā, to rīko biedrība "Ascendum". Pasākumā ieeja būs par ziedojumiem Rīgas Doma jaunajai vitrāžai "Ar degsmi par brīvu Latviju", kas atrodas izstrādes noslēguma fāzē un jau drīzumā rotās Marijas kapelu.

Kā jau vēstījām, šogad Dzejas dienas svinēs 50.gadskārtu, kam par godu paredzēta plaša un daudzveidīga pasākumu programma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti