«Dzeja dziedē!» Septembrī norisināsies ikgadējais festivāls «Dzejas dienas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 4. līdz 13. septembrim Rīgā un citur Latvijā norisināsies ikgadējais starptautiskais dzejas festivāls "Dzejas dienas". Savukārt šomēnes – līdz 14. augustam – iespējams pieteikt dzejoļu krājumus Dzejas dienu balvai, vēstīja pasākuma organizatori.

Jau 55 gadus Dzejas dienas ir viens no nozīmīgākajiem septembra notikumiem Rīgas un Latvijas kultūras dzīvē. Arī šogad Dzejas dienas pulcēs dzejniekus un dzejas cienītājus, gan ļaujot baudīt tradicionālus Dzejas dienu pasākumus, gan piedāvājot jaunus formātus, kādos klausīties un uztvert dzeju. Savā 55. gada dienā Dzejas dienas tikušas arī pie dāvanas – mākslinieka Alekseja Muraško veidotas vizuālās identitātes un atjaunota logo, kuram par pamatu ņemts Raiņa rokraksts.

Šis ir trešais gads, kopš Dzejas dienu rīkošana ir īpaši izveidotās Dzejas dienu padomes rokās; šogad padomes locekļiem Arno Jundzem, Ērikai Bērziņai, Aivaram Eipuram un Jeļenai Budancevai pievienojies arī dzejnieks Henriks Eliass Zēgners. Viņš arī autors festivāla šī gada sauklim “Dzeja dziedē!”, kas aicinās paraudzīties gan uz festivālu, gan dzeju kā indivīdu un sabiedrību dziedējošu fenomenu.

Savukārt jau otro gadu pēc kārtas festivālam būs sava vēstniecība peldošajā mākslas centrā “Noass” uz AB dambja, kurā norisināsies vairāki festivāla pasākumi, tostarp atklāšana, diskusijas un meistardarbnīcas. Šobrīd oficiālajā programmā Rīgā ieplānoti jau vairāk nekā 25 pasākumi, bet vēl līdz 1. septembrim ikviens aicināts pieteikt savus gan Rīgā, gan reģionos notiekošos Dzejas dienu pasākumus, kas tiks pievienoti festivāla satelītprogrammai. Tāpat ar prieku ziņojam, ka starptautisko noti festivāla programmā šogad iekrāsos mūsu kaimiņi no Baltijas valstīm.

Un arī Dzejas dienu balva šogad būs: līdz 14. augustam Latvijas Rakstnieku savienība aicina pieteikt dzejoļu krājumus Dzejas dienu balvai, kas tiks pasniegta vienam oriģināldzejas vai atdzejas krājumam, kas izdots Latvijā latviešu valodā pēdējā gada laikā. Balvas apmērs ir 1000 EUR, bet nominantiem tiks dota iespēja mēnesi pavadīt Dubultu Rakstnieku namā. Balvu pasniegs Dzejas dienu noslēguma pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 13. septembrī. Vairāk par pieteikšanos šeit.

Festivāla programma tiks izziņota augusta vidū; aktualitātēm iespējams sekot līdzi Dzejas dienu mājaslapā dzejasdienas.com, kā arī sociālajos medijos Facebook un Instagram. Dzejas dienas organizē Latvijas Rakstnieku savienība, bet atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti