Labrīt

Dod 5 - Ģimenes stāsts Milleniāļu ģimene - Anna Andersone

Labrīt

ASV gaidāms spriedums Maiklam Flinnam par melošanu FIB

Jānis Baltvilks. ''Kad esmu apdzīvots''

Dzeja dažādiem lasītājiem: Jāņa Baltvilka krājums «Kad esmu apdzīvots»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jānis Baltvilks (1944–2003) vairāku paaudžu atmiņā palicis kā rakstnieks, kurš radījis oriģinālus, dzīvespriecīgus un intelektuālus dzejoļus bērniem – un zināmā mērā arī jaunatnei.

Kopš 1980. gada Baltvilks strādājis leģendārā žurnāla “Zīlīte” redakcijā, 2000. gadā kļuvis par tā galveno redaktoru. Pirms tam strādājis izdevumos “Padomju Jaunatne” un “Pionieris”, kā arī izdevniecībā “Liesma”. Lai gan Jāņa Baltvilka vārdā nosauktā literārā prēmija ir paredzēta bērnu grāmatu autoriem, Baltvilks rakstījis arī to, ko nosacīti pieņemts dēvēt par “pieaugušo literatūru”.

"Cienījamie lasītāji. Etīdes par literatūru" svētku izlase

Latvijas Radio raidījuma "Cienījamie lasītāji. Etīdes par literatūru" autori – dzejnieks Toms Treibergs un rakstnieks Svens Kuzmins - gada tumšākajā laikā kopā ar raidījuma producenti Santu Laugu ir radījuši svētku izlasi no "Cienījamo lasītāju” grāmatu plauktuves – lai vienlaikus atgādinātu LSM.lv lasītājiem par varbūt piemirstām vai nelasītām grāmatām, kas bagātinās un intelektuāli piepildīs ziemas vakarus. 

Baltvilka dzejoļu krājums “Kad esmu apdzīvots” iznācis 1981. gadā un ir dzejnieka otrā grāmata. Baltvilks debitējis 1976. gadā ar krājumu “Pa vidu vasara”. Viņa dzejoļi ir silti un pieņemoši, pat ja tajos runāts par skaudrām tēmām. Autoram patīk fonētiskas rotaļas, aliterācijas, dažādas vārdu spēles. Dažus vārdus viņš apzināti savieno kopā, veidojot trauksmainu sajūtu, “starpfāzi” starp dažādiem emociju stāvokļiem, gaidu motīvu ļoti tiešā un nepiepucētā veidā.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti