Dāmu detektīvromānu klāstu papildinājis Janas Veinbergas «Klavierkoncerts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latviešu rakstnieču radīto detektīvromānu klāstu papildinājis Janas Veinbergas “Klavierkoncerts”. Grāmatu izdevis "Apgāds Zvaigzne ABC".

"Pēc vairākiem gadu desmitiem, kad latviešu detektīvromāna žanrs stabili turējās uz rakstnieku vīriešu pleciem, – daudzus darbus šajā jomā radīja Andris Kolbergs, Jānis Ivars Stradiņš, Anatols Imermanis un citi, – pēdējo gadu laikā šķiet, ka latviešu detektīvromāns pamazām pāriet autoru sieviešu rokās," norāda izdevēji, atzīmējot, ka "latviešu autores rada gan vieglus un ironiskus darbus, gan romānus ar visai skarbu tematiku, un to popularitāte liecina, ka arī lasītāji šos darbus novērtē atzinīgi".

Romāna "Klavierkoncerts" galvenā varone ir jauna, mūsdienīga sieviete Marianna, ievērojama pianista Steinera meita, kura nekādi nespēj samierināties ar tēva priekšlaicīgo nāvi. Steinera personība sievieti saved kopā ar žurnālistu Nikolaju, kurš par pianista dzīvi vēlas uzrakstīt nebūt ne glaimojošu grāmatu. Marianna uz šo ieceri reaģē ar dusmām: viņai šķiet, ka urdīgā žurnālista meklējumi ir tēva piemiņas zaimošana... Taču jau pirmajā improvizētajā intervijā noskaidrojas aizdomīgas detaļas par mūziķa patiesajiem nāves apstākļiem. Ap Steineru un viņa tuviniekiem izrādās savijies vesels noslēpumu, neatklātu faktu un neizrunātu notikumu tīkls, kurā iesaistās arvien vairāk cilvēku... Pianista personības izpēte pamazām pārvēršas par slepkavības izmeklēšanu, bet vienlaikus Mariannas un Nikolaja savstarpējā nepatika un strīdi sāk pārvērsties jūtās, kas pārsteidz viņus abus...

Janai Veinbergai 2011.gadā izdots stāstu krājums “Nenotikusi mīlestība”, kurā desmit stāstos skaudri un iejūtīgi attēloti dažādi mīlasstāsti un neparasti ikdienišķu cilvēku likteņi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti