Ciklā «Kafija ar Aspaziju» tikšanās ar rakstnieci Agati Nesauli no ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdien, 27.oktobrī, plkst.16.00 ciklā "Kafija ar Aspaziju" Aspazijas mājā Dubultos notiks tikšanās ar zinātnieci un rakstnieci no ASV Agati Nesauli. Tiks svinēti rakstnieces jaunākā romāna "Zudušie Saulgrieži. Stāsts par trimdu un draudzību" atvēršanas svētki Jūrmalā, informēja Aspazijas mājas pārstāvji.

Agate Nesaule ir sena Aspazijas mājas labvēle, kas savulaik piedalījusies Aspazijas mājas tapšanā, ziedojot grāmatas "Sieviete dzintarā" honorāru mājas kamīna izveidei. Tas gadiem pasākumus Aspazijas mājā padarījis  omulīgus un siltus.

Agate Nesaule dzimusi 1938. gadā Latvijā. 20. gadsimta 40. gados piedzīvojusi kara un pēckara šausmas un nemieru pārvietoto personu nometnēs Vācijā. 1950. gadā ieradusies Amerikas Savienotajās Valstīs. Mācījusies Indianas Universitātē un Viskonsinas-Medisonas Universitātē, un saņēmusi vairākus apbalvojumus, būdama angļu valodas profesore un Sieviešu studiju izveidotāja. 

Viņa publicējusi akadēmiskos rakstus, literārās esejas un autobiogrāfisko romānu “A Woman in Amber: Healing the Trauma of War and Exile” (1995), kurš saņēma Amerikas Grāmatu balvu. 1997. gadā romāns izdots Latvijā ar nosaukumu “Sieviete dzintarā”. Savulaik profesore piedalījusies arī Aspazijas mājas Dubultos tapšanā, ziedojot savas grāmatas honorāru mājas kamīna izveidei. 

Tikko apgādā “Vesta – LK” nācis klajā rakstnieces jaunākais romāns “Zudušie Saulgrieži. Stāsts par trimdu un draudzību.” Uz grāmatas atvēršanas svētkiem Jūrmalā un tikšanos ar autori aicina Aspazijas māja. Pasākumā būs iespēja iegādāties grāmatu ar rakstnieces autogrāfu. Sarīkojumā piedalīsies  grāmatu apgāda "Vesta - LK" vadītāja Ligita Kovtuna un Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēknes.

Aspazijas māja atrodas Jūrmalā, Z. Meierovica prosp. 18/20.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti