Cēsīs notiks Igaunijas festivāla «Prima Vista» literatūras diena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Literatūras un dzejas festivāls “Prima Vista” ik gadu notiek Tartu, Igaunijā. Šī gada festivāla programmas virstēma bija “Mazā pasaule”, un 4. decembrī tā tiks prezentēta Cēsīs, informēja pasākuma rīkotāji.

Visas dienas garumā dzejnieki, skaņu mākslinieki un tulkotāji no Igaunijas un Latvijas apvienosies starpdisciplināros – rakstītā vārda un skaņas sinerģijas audiovizuālos priekšnesumos.

“Katru gadu “Prima Vista” festivāls izvēlas kādu sadarbības pilsētu Igaunijā, un, laikā kad Tartu gatavoja pieteikumu Eiropas Kultūras galvaspilsētas norisei, mēs sākām apdomāt sadarbības paplašināšanu kaimiņvalstu virzienā,” stāstīja “Prima Vista” kurators Berks Vakers. “Kopā ar Didzi Stari, kultūras aktīvistu no Cēsīm, darbs pie sadarbības projekta sākās jau 2019. gadā, diemžēl Covid-19 ierobežojumu dēļ 2020. gada norises bija jāatliek un arī šī gada notikumi bija jāpārplāno. Tomēr, visbeidzot, pasākums notiek.”

Latvijas literātus šajā gadā pārstāvēs Madara Gruntmane, Dana Zālīte, Oskars Orlovs (Raibīs), Jayde Will, Jānis Rokpelnis, Arturs Punte, Krišjānis Zeļģis un Ligija Purinaša, kā arī mudulārās skaņu sintēzes mākslinieki Maksims Šenteļevs un Rostislavs Rekuta. Igaunijas delegācijā būs sastopami dzejnieki Øyvind Rangøy (“Prima Vista 2021” patrons), Contra, Kristiina Ehin, Lauri Sommer, Carolina Pihelgas un Piret Põldver, un skaņu mākslinieki Kiwa, Paul Lepasson un John Grzinich. Vakara izskaņā būs dzirdama dzejas grupa “Naelravi”, kā arī DJ Ahto Külvet (Psühhoteek) sagatavotais klausām-literatūras priekšnesums no vinila platēm.

Dienas daļa (14.00-19.30) noritēs Pasaules latviešu mākslas centrā, savukārt vakara daļa – mākslas telpā “Mala” (20.00-23.00). Pasākumam varēs sekot līdzi arī tiešraidē festivāla “Youtube” vietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti