«Ceļvedis bišu neparastajā dzīvē» – latviski izdota ilustrētā Hilarijas Kērnijas grāmata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latviešu valodā klajā nākusi ilustrētā Hilarijas Kērnijas grāmata “Bites. Ceļvedis bišu neparastajā dzīvē”, kas izstāsta bišu vēsturi visos tās aspektos, informēja apgāda “Zvaigzne ABC” pārstāvji.

Izdevniecībā norāda, ka grāmatā viegli uztveramā veidā aplūkotas dažādas tēmas – no evolūcijas, anatomijas un komunikācijas līdz medum, bišu turēšanai un aizsardzībai – solot, ka darbs būs interesants gan prasmīgiem biškopjiem, gan dabas un bišu entuziastiem.

“Mūsdienās, kad arvien vairāk apzināmies cilvēces atbildību par pārējās dzīvās dabas labklājību, kad cenšamies sadzīvot un noturēt to, ko rūpniecības attīstības gadsimti sagandējuši, arī uz bitēm skatāmies ne vien kā uz medus ieguves avotu, bet arī kā uz varenu palīgu augu apputeksnēšanā,” skaidro izdevēji.

Grāmatā varēs uzzināt par bišu ciltskoku un anatomiju, atrast interesantus faktus par pūkainajām lidonēm, izsmeļošu aprakstu par to, kādi katrai bitei ir putekšņu vākšanas rīki un kādi bišu ligzdošanas paradumi – no vientuļniecēm līdz sabiedriskajām bitēm. Iekļauti arī padomi, kā ļaut bitēm savā dārzā justies labi, informācija par medus veidiem un tā praktisko izmantošanu, ievads biškopībā un stāsts par to, kāpēc bišu skaits pasaulē samazinās. Tāpat grāmatā var uzzināt, kā bites atšķirt no citiem lidojošiem kukaiņiem, piemēram, dažādām lapsenēm un ziedmušām.

Grāmatu no angļu valodas tulkojusi Ieva Zālīte. Pieejama arī e-grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti