Ceļu uzsācis projekts „Māris Čaklais. Dzīvais dzejolis”

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dzejolis dzīvs ir ne vien uzrakstītājā vārdā, bet dzīvs ir tad, ja cilvēks to lasa, runā un klausās. Ar šādu moto šogad, Latvijas simtgadē, un gatavojoties Māra Čaklā 80.gadu jubilejai, kas tiks svinēta 2019. gada 16. jūnijā, tapis projekts „Māris Čaklais. Dzīvais dzejolis”, informē projekta producente Dace Čaklā.
 

Projekta autori ir dzejnieka dēls Ingmārs Čaklais un mazdēls Eduards Čaklais. „Māra Čaklā atstātā literārā un radošā mantojuma sakārtošanā vēl daudz darāmā, tāpēc nolēmām tajā ielikt arī savu – ģimenes artavu. Kaut arī dzīvojam Lielbritānijā, mums, tāpat kā Latvijai, tas ir svarīgi . Mēs mudinām atdzīvināt un radīt ko jaunu, jo tieši tas būtu tas, par ko Māris Čaklais visvairāk priecātos,” saka projekta veidotāji.

Projektā aicināti piedalīties Māra Čaklā laikabiedri, ar kuriem viņš kopā strādājis, domājis, dzejojis, plānojis, sapņojis un vienkārši saticies, pavadījis kādu minūti vai ilgāku laiku.

Šonedēļ vietnē www.mariscaklais.com ir publicēti trīs pirmie "dzīvie dzejoļi", kurus ielasījuši aktieris Pauls Butkēvičs, komponists Juris Kulakovs un dzejnieks Knuts Skujenieks.

Projektā jau iemūžinātas vairāk nekā 40 Latvijas personības, kas runā Māra Čaklā dzejoļus, katru darba dienu pa vienam dzejolim tiks dāvāts klausītāju un skatītāju baudīšanai.

Projekts „Māris Čaklais. Dzīvais dzejolis” vēl turpinās, visi sarunātie cilvēki vēl nav ierakstīti, un jebkurš savā veidā var būt dalībnieks. „Ja Tev ir kāds Māra Čaklā dzejolis, kas Tev ir jāizstāsta citiem (iespējams arī pamatojums, kāpēc tieši šis dzejolis, jo reizēm pamatojums ir svarīgāks nekā pats dzejolis), gaidīsim to videoierakstā. Kurš ir Tavs Māra Čaklā dzejolis? Piedalies arī Tu!”, aicina projekta idejas autori.

Projektu atbalsta Latviešu Kultūras centrs Birmingemā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti