Čaka balva – literātam Zvirgzdiņam, «Šķērsielas» radošajai grupai un aktierim Robežniekam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

2013. gadā Aleksandra Čaka balvu saņēma Juris Zvirgzdiņš par mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas pilsētas interpretējumu bērnu un jauniešu literatūrā. Balva tika piešķirta arī dokumentālo filmu triloģijas „Šķērsiela" radošajai grupai par mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas pilsētas interpretējumu filmu mākslā, bet Artis Robežnieks balvu ieguva par nozīmīgu un ilggadēju veikumu Aleksandra Čaka daiļrades popularizēšanā, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Juris Zvirgzdiņš un filmu triloģijas „Šķērsiela" radošā grupa balvu ieguva nominācijā par mākslinieciski augstvērtīgu, novatorisku Rīgas interpretējumu literatūrā, mūzikā, filmu un teātra mākslā, savukārt Artis Robežnieks - nominācijā par nozīmīgu veikumu Aleksandra Čaka daiļrades izpētē, popularizēšanā un tulkošanā.

Balvas pasniegšanas svinīgajā ceremonijā tika sumināta arī muzikālās izrādes „Hotelis „Atlantīda"" radošā grupa par novatorisku un mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas pilsētas un Aleksandra Čaka dzejas interpretējumu, un par ko tai pasniegts Rīgas domes Atzinības raksts.

Šogad Aleksandra Čaka biedrības un Rīgas domes iedibinātajai balvai bija izvirzīti 12 pretendenti, tajā skaitā kultūras darbinieki, mākslinieki, literāti, tulkotāji, kā arī vairāki ar dzejnieka daiļradi saistītu projektu īstenotāji.

Aleksandra Čaka balvas pasniegšana aizsākās dzejnieka simtgadē, 2001. gadā, un ik pēc diviem gadiem to pasniedz par mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas interpretējumu literatūrā, mūzikā, filmu, teātra vai vizuālajā mākslā, kā arī Čaka radošā mantojuma izpētē, popularizēšanā un tulkošanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti