Bukera prēmiju piešķir britu rakstniecei Annai Bērnsai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šā gada Bukera prēmija literatūrā piešķirta Annai Bērnsai par romānu “Piena pārdevējs”.

Žūrijas priekšsēdētājs, filozofs un rakstnieks Kvame Entonijs Apia atzina, ka izvēle bijusi ļoti sarežģīta, jo laureātei bijuši vairāki spēcīgi konkurenti. “Finālisti bija brīnišķīgi, un izvēlēties vienu no viņiem bija ļoti sarežģīti. Tomēr beigās, vadoties no gadu ilgušās nopietnās diskusijas, tika noteikts šā gada uzvarētājs. Tagad es varu jūs informēt par to, ko vēl nezināju no rīta – 2018.gada Bukera balva piešķirta Annai Bērnsai par romānu “Piena pārdevējs”,” paziņoja žūrijas priekšsēdētājs.

Konkursa žūrija informēja, ka romāns vēsta par jaunas sievietes dzīvi Bērnsas dzimtajā Ziemeļīrijā laikā, kad tur notika nežēlīgas sadursmes starp protestantiem un katoļiem. Darbs izcili atainojot tenku un sociālā spiediena varu sabiedrībā, kurā visi ir cieši savstarpēji saistīti.

Savukārt eksperti uzsver, ka par to, cik nozīmīga ir šī balva sabiedrībai, liecina daudzu pazīstamu personu klātbūtne ceremonijā un balvas pasniedzēja – Lielbritānijas kroņprinča Čārlza – laulātā draudzene Kornvolas hercogiene Kamila.

Mediji arī atgādina, ka Bukera prēmiju kopš 1969.gada pasniedz par labāko angļu valodā sarakstīto un Lielbritānijā izdoto romānu, un starp tās laureātiem ir Airisa Mērdoka, Salmans Rušdi un citas literatūras zvaigznes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti