Bukera balva piešķirta austrāliešu rakstniekam Ričardam Flanaganam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Prestižā Mena Bukera prēmija daiļliteratūrā šogad piešķirta austrāliešu rakstniekam Ričardam Flanaganam par romānu "The Narrow Road to the Deep North", vēsta ārvalstu mediji.

Flanagans grāmatu sarakstījis, iedvesmojoties no tēva pieredzes kā kara gūsteknim dzelzceļa līnijas Taizeme - Birma darba nometnē Japānā, kas pazīstams arī kā Nāves ceļš. Rakstnieka tēvs izdzīvoja un nomira 98 gadu vecumā, dienā, kad Flanagans pabeidza romānu.

Balvu - 50 000 britu mārciņu (63 230 eiro) vērtībā - svinīgā ceremonijā Londonā Flanagans saņēma no Kornvolas hercogienes rokām.

"Divas mūžīgās tēmas literatūrā ir mīlestība un karš. Šis ir lielisks romāns par mīlestību un karu," balvas pasniegšanā teica žūrijas pārstāvis Entonijs Greilings.

"Es neesmu bagāts cilvēks, tāpēc pēc būtības tas nozīmē, ka es varu turpināt rakstīt," norādīja Flanagans.

53 gadus vecais rakstnieks Ričards Flanagans ir ieguvis maģistra grādu literatūrā Oksfordas Universitātē. "The Narrow Road to the Deep North" ir viņa sestais romāns.

Bukera prēmija tiek pasniegta kopš 1969.gada. Šogad pirmo reizi par prestižo literatūras balvu varēja cīnīties arī amerikāņu autori. Pirms tam balvai varēja pieteikties tikai autori no Lielbritānijas, Īrijas un Britu sadraudzības valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti