Kultūras ziņas

Vai Rīgas ūdenstorņus gaida jauna dzīve?

Kultūras ziņas

Ar mākslu pret depresiju un vientulību

Paziņoti Jauno rakstnieku konkursa finālisti

«Bibliotēkas» Jauno rakstnieku konkursa finālam izvirzīti trīs autori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Zināmi trīs jaunie romānu autori, kuru darbi iekļuvuši lasīšanas veicināšanas projekta “Bibliotēka” organizētā Jauno rakstnieku konkursa finālā. Par romāna izdošanu sacentīsies Hroms, Katrīna Šterna un Toms Deimonds Barvidis, informēja konkursa rīkotāji. Darbi tika izvēlēti mēnesi ilga žūrijas komisijas vērtējuma rezultātā. Konkursa uzvarētājs būs zināms 22. novembrī.

No 10 konkursa pusfināla darbiem, kuri publiskā balsojuma un žūrijas komisijas vērtējuma rezultātā tika noteikti septembrī, šobrīd ir izvēlēti trīs fināla romāni. Visi trīs grāmatu manuskripti drīzumā tiks nodoti izdevniecības “Dienas Grāmata” redaktoriem, kuri līdz 22. novembrim izvēlēsies vienu romānu, kuru izdot ar ilggadēja latviešu literatūras mecenāta “Baltic International Bank” finansiālu atbalstu 3000 eiro apmērā, apmaksātu publicitāti projektā “Bibliotēka”, kā arī iespēju vienu mēnesi pavadīt Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā Ventspilī.

Autori un darbi, kuri izvirzīti Jauno rakstnieku konkursa finālam, ir:

“Lai gan uzvarētājs būs tikai viens, vēlētos mudināt visus autorus, kas piedalījās Jauno rakstnieku konkursā turpināt savu radošo darbību un rakstīt. Jā, rakstīšana ir grūts darbs, tomēr tas vienlaikus ir arī ļoti piepildošs darbs,” ierosmi un motivāciju jaunajiem talantiem sniedza dzejnieks Ivars Šteinbergs. “Man pašam piedalīties vērtēšanā bija interesanti un vērtīgi, jo, lasot jauno prozas autoru manuskriptus, bija iespējams ieraudzīt tādu kā šķērsgriezumu, atspoguļojumu mūsu laikmeta literatūrai. Tas ļāva ieraudzīt, ka aktuāla ir fantāzijas un mīlestības žanra romānu rakstīšana, kā arī tādu darbu radīšana, kuras sižeti balstīti autoru personīgajā pieredzē.”

“Ir patīkami, ka šādi konkursi notiek, un paldies “Baltic Internatonal Bank” par šo iniciatīvu,” papildināja rakstnieks un žurnālists Osvalds Zebris. “Biju pārsteigts par lielo iesniegto darbu skaitu un arī apjomu. Tas liecina, ka aktuāla jauniešu vidū ir gan lasīšana, gan rakstīšana. Ceru, ka kāds no šiem darbiem arī iznāks un atradīs savus lasītājus.”

Darbus vērtēja arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Nozaru literatūras centra nozaru informācijas eksperte Mudīte Treimane, rakstniece un publiciste Marina Kosteņecka, rakstnieks Māris Bērziņš, literatūrkritiķe un kultūras žurnāliste Jūlija Dibovska un projekta “Bibliotēka” organizatores Jekaterina Belokoņa un Daiga Katrīna Bitēna.

Projekta “Bibliotēka” iniciētais Jauno rakstnieku konkurss tika izsludināts šī gada februārī, un dalību tajā pieteica 122 dalībnieki. Manuskriptus konkursam iesniedza 45 dalībnieki. Darbu vērtēšana norisinās četrās kārtās, no kurām šobrīd uzsākta pēdējā, ceturtā kārta. Konkursa sadarbības partneri: Latvijas Nacionālā bibliotēka, sabiedrisko mediju portāls LSM.lv, izdevniecība “Dienas Grāmata”, Latvijas Literatūras gada balva, Starptautiskā rakstnieku un tulkotāju māja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti