«Bibliotēkas» Jauno rakstnieku konkursa finālā piedalās divi autori; uzvarētāju paziņos aprīļa sākumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pēc vairāk nekā gadu ilga konkursa procesa ir pieņemts lēmums par to, kurš jaunais autors kļūs par projekta "Bibliotēka" Jauno rakstnieku konkursa laureātu, informēja organizatori. Uzvarētāja vārds tiks paziņots konkursa noslēguma pasākumā 7. aprīlī pulksten 16.00. Klātienes pasākuma norisi būs iespējams vērot tiešsaistē.

No 122 cilvēkiem, kas sākotnēji pieteica savu dalību, Jauno rakstnieku konkursa finālā šobrīd piedalās divi romānu autori – Karīna Šterna ar darbu "Jūras granātābols" un Toms Deimonds Barvidis ar darbu "Zaļā Dzīle". Trešais finālists Hroms ar darbu "Mūsu klases aizlidojums" no dalības ir brīvprātīgi atteicies un uz konkursa galveno balvu vairs nepretendē.

"Šo brīdi esam gaidījuši ilgi – gan konkursa dalībnieki, gan mēs paši, gan arī mūsu projekta "Bibliotēka" sekotāji," komentāru sniedz projekta "Bibliotēka" idejas autore un iniciatore Jekaterina Belokoņa. "Izdevniecības "Dienas Grāmata" redaktori, kuri veido konkursa ceturtās kārtas žūriju, pagājušā gada nogalē mums sagādāja pārsteigumu, lūdzot autoriem nostrādāt darbus un iesniegt tos atkārtotai vērtēšanai pēc trīs mēnešiem. Šis lēmums bija negaidīts, toties ļoti noderīgs un arī loģisks. Rezultātā esam krietni pārliecinātāki par abu fināla darbu literāro kvalitāti. Lai arī konkursa uzvarētājs būs tikai viens, ceram, ka pie lasītājiem laika gaitā nonāks abas grāmatas."

Uz Jauno rakstnieku konkursa noslēguma pasākumu Latvijas Nacionālās bibliotēkas "Draugu telpā" tiks aicināti visi bijušie un esošie konkursa dalībnieki, sadarbības partneri un organizatori. Citiem interesentiem pasākuma norisi būs iespēja vērot tiešsaistes translācijā sociālajā tīklā "Facebook".

Konkursa rezultātā tiks izdots viens iepriekš nepublicēta autora romāns. Darbs tiks izdots ar ilggadēja latviešu literatūras mecenāta "Baltic International Bank" finansiālu atbalstu 3000 eiro apmērā. Uzvarētājs saņems arī apmaksātu publicitāti savam pirmajam romānam projekta "Bibliotēka" ietvaros, kā arī iespēju vienu mēnesi pavadīt Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā Ventspilī.

Jauno rakstnieku konkurss ir lasīšanas veicināšanas projekta "Bibliotēka" ceturtās sezonas iniciatīva. Projekts "Bibliotēka" ir latviešu literatūras mecenāta "Baltic International Bank" iniciēts sociāls projekts ar mērķi veicināt lasīšanu un rakstniecību Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti