Bibliotekārus aicina piedalīties lasīšanas veicināšanas projektā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sākoties vasarai, lasīšanas veicināšanas projekts “Bibliotēka” uzrunā Latvijas bibliotekārus un citus bibliotēku darbiniekus pastāstīt par savu “grāmatu pasauli” un ieteikt lasāmvielu dažādām paaudzēm, medijus informē projekta “Bibliotēka” organizatori. Lai iesaistītos kampaņā, bibliotekāriem jāuzņem īss video un līdz 22. jūnijam jānosūta tas projekta pārstāvjiem.

“Jau kopš projekta “Bibliotēka” pirmās darbības dienas vieni no aktīvākajiem interesentiem, kas iesaistījusies mūsu veidotajā saturā par grāmatu vērtību cilvēka dzīvē, ir bijuši bibliotekāri un bibliotēkas visā Latvijā,” stāsta Projekta “Bibliotēka” koordinatore un satura veidotāja Daiga Katrīna Bitēna. “Viens no mūsu projekta mērķiem ir veicināt lasīšanu sabiedrībā. Savukārt bibliotēkas ir viena no tām vietām, kurās tiek radīta interese par kādu konkrētu grāmatu un būtībā sākas lasīšanas process. Šī iemesla dēļ patiesi priecājamies par atbalstu, ko divu gadu laikā esam saņēmuši no bibliotēku darbiniekiem mūsu vēsts izplatīšanā.

Tāpēc, sākoties vasarai, kad bibliotēkas sezonalitātes dēļ kļūst mazliet tukšākas, aicinām bibliotēku darbiniekus iesaistīties akcijā, lai stiprinātu lasīšanas tradīcijas attīstību Latvijā vēl vairāk.”

Bibliotekāri un bibliotēku darbinieki tiek aicināti uzņemt dažas minūtes garu video un parādīt savu “grāmatu pasauli” jeb izvest video skatītājus “ekskursijā” pa bibliotēku. Papildus tam video jābūt atspoguļotām četrām grāmatām – pirmajai, kuru ieteiktu izlasīt senioriem; otrajai, kuru ieteiktu izlasīt bērnu vecākiem; trešajai – lasīšanai jauniešiem; ceturtajai – lasīšanai bērniem.

Uzņemtie video līdz 22. jūnijam (ieskaitot) jāiesūta projektam “Bibliotēka” uz e-pastu [email protected].

No interesantākajiem darbiem projekta “Bibliotēka” komanda veidos video sižetus par Latvijas bibliotēkām un bibliotekāriem, kas vasaras laikā tiks publicēti projekta sociālajos tīklos un mājaslapā. Trīs iedvesmojošāko video autori tiks apbalvoti ar 100 EUR dāvanu kartēm no grāmatnīcām “Jānis Roze”.

Plašāku informāciju par dalību akcijā un tās nolikumu iespējams lasīt šeit.

Organizatori informē, ka primāri iesaiste projektā tiek gaidīta no publisko bibliotēku pārstāvjiem, tomēr piedalīties un iesūtīt video ir atļauts arī privāto bibliotēku īpašniekiem, kā arī bibliotēku apmeklētājiem.

Par projektu

Projekts “Bibliotēka” ir latviešu literatūras mecenāta “Baltic International Bank” iniciēts sociāls projekts ar mērķi veicināt lasīšanu un rakstniecību Latvijā. “Bibliotēka” savu darbību sāka 2018. gadā, publicējot interviju sēriju ar Latvijas literatūrā un kultūrā nozīmīgām personām par literatūras vērtību cilvēka dzīvē. 2019. gadā projekts tika turpināts ar ceļojošās izstādes “Dzimtas grāmata” izveidi. Pašreiz projekta organizatori gatavojas izdevuma “Dzimtu ģerboņi mūsdienu Latvijā” izdošanai, kas tiek veidots sadarbībā ar Latvijas Kultūras ministriju un top ar “Baltic International Bank” finansiālu atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti