Baltijas valstis Londonas grāmatu tirgū 2018.gadā startēs ar vienotu logo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvija, Igaunija un Lietuva vienojušās par kopīgu logotipu, kas tiks izmantots kā atpazīstamības zīme Starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū 2018.gadā, aģentūru LETA informēja platformas "latvianliterature.lv" pārstāve Dace Bargā.

Logotipa idejas autori un izstrādātāji ir zīmolvedības aģentūra "Dadada Studio" no Lietuvas, kuru piedāvājums uzvarēja konkursā, kuru šī gada maijā izsludināja Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Kultūras ministrija sadarbībā ar Igaunijas Grāmatizdevēju asociāciju un Lietuvas Kultūras institūtu.

Pēc konkursa rezultātu paziņošanas "Dadada Studio" sadarbībā ar konkursa žūriju vairākus mēnešus strādāja pie aģentūras radošās idejas pilnveidošanas, lai sasniegtu konceptuāli un vizuāli labāko logotipa rezultātu.

"Mēs esam izstrādājuši īpašu simbolu, kas reprezentē visu Baltijas valstu valodas. Šis simbols ir triju dažādu valodu apvienojums vienā vizuālā tēlā ar mērķi pārstāvēt Baltijas valstis Londonas grāmatu tirgū 2018.gadā," skaidro "Dadada Studio" pārstāvji.

Jaunais logotips tiks izmantots Baltijas valstu nacionālo grāmatniecības un literatūras stendu kopīgajā noformējumā 2018.gadā Londonas grāmatu tirgū, kā arī tiks iekļauts visos prezentācijas materiālos, iespieddarbos, izstādēs, suvenīros, interneta un pilsētas vidē, kā arī citur.

2018.gadā Latvija, Lietuva un Igaunija starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū būs goda viesu statusā, kas paredz 600 kvadrātmetru lielu centrālo Baltijas valstu stenda izveidi Londonas grāmatu tirgus hallē, tulkoto grāmatu un lasījumu prezentāciju pasākumus, poligrāfijas un dizaina sasniegumu reprezentāciju, kā arī saistīto kultūras pasākumu programmas nodrošināšanu Londonā un citviet Lielbritānijā.

Latvijas dalību Londonas grāmatu tirgū organizē Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju, savukārt finansiāli to atbalsta Kultūras ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti