Atzīmējot Valsts svētkus, Aspazijas māja aicina iesiet savu dzīpariņu «Baltās tautas» audeklā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts svētku nedēļas ietvaros – no 11. līdz 18. novembrim – Aspazijas māja aicina jūrmalniekus un Jūrmalas viesus iesaistīties "Baltās tautas" audekla darināšanā pie dzejnieces muzeja Meierovica prospektā 18/20. Starp simtgadīgajām liepām aiz rožu dārza un tēlnieces Artas Dumpes veidotās Aspazijas skulptūras būs iekārts tīkls, kurā ikviens, kam sirdī dārga Latvija, aicināts iesiet savu bārkstiņu, lai kopīgi veidotu "Baltās tautas" audeklu, informēja akcijas rīkotāji.

1920. gada publicētajā dzejolī dzejniece atskatījās uz pagātnes cīņām par Latviju, kas ārdīja tautu un tās vienotību. Tagad, pēc simts gadiem, to dara pandēmija. "Pievienojot savu dzīpariņu, mēs simboliski parādīsim, ka vēlamies stipru tautas "saaudumu". Var iesiet dzīpariņu ne tikai par sevi. Par savu mammu, tēti, ģimeni, lai  jūtam, ka mūsu ir daudz, kas grib būt arī grūtos brīžos vienotas un stipras nācijas daļa," aicināja Aspazijas mājas vadītāja Ārija Vanaga.

Lāčplēša dienas un 18. novembra pievakarē tīklu izgaismos sveces Latvijas karoga krāsās. Nedēļas garumā, godinot Latvijas valsti un tās veidotājus, pie Aspazijas skulptūras skanēs dzejnieces latviešu tautai un Latvijai veltītie dzejoļi. Tos ierunājis Jūrmalas teātra aktieris Ģirts Alsters.

Ievērojot Ministru kabineta rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī, Aspazijas māja līdz 15. novembrim apmeklētājiem ir slēgta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti