Atzīmējot režisora Oļģerta Krodera 100. jubileju, izdod rakstu krājumu par teātri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

20. janvārī ar rakstu krājuma "Kroderdienas+" izdošanu noslēgts gadu ilgušais teātra forums #kroderdienas. Rakstu krājums ir veltījums izcilā režisora Oļģerta Krodera 100. un viņā vārdā nosauktās teātra vietnes Kroders.lv 10. jubilejai, un tajā iekļauti gan pētnieciski raksti, gan populārzinātniskas publikācijas, informēja izdevēji.

Izdevums noslēdz kopš 2021. gada 20. janvāra notikušo pasākumu kopumu, kas ietvēra gan "Zoom" sarunu ciklu ar Oļģerta Krodera domubiedriem, gan Oļģerta Krodera radošajai darbībai un teātra vietnes Kroders.lv 10 gadu pastāvēšanai veltītu zinātnisku konferenci.

“Rakstu krājums ir būtisks notikums gan Kroders.lv pastāvēšanas vēsturē, gan Latvijas teātra vidē. Izdevums interesentiem ļaus izzināt iepriekš maz aplūkotus Oļģerta Krodera personības un radošā darba aspektus, piemēram, analizējot Krodera Šekspīra iestudējumus pasaules teātra kontekstā, atklājot viņa ieguldījumu publicistikā vai iepazīstinot ar Krodera laikabiedriem Baltijā. Tikpat nozīmīga ir krājumā iekļautā desmit Kroders.lv arhīva rakstu izlase, kas fiksē Latvijas teātra neseno procesu un kritikas žanru daudzveidību,” par krājuma ieceri atklāja Kroders.lv galvenā redaktore Ieva Rodiņa.

Rakstu krājuma "Kroderdienas+" izdevējs ir Latvijas Teātra darbinieku savienība, tas tapis ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Simtgades biroja finansiālu atbalstu. Krājuma idejas autore, zinātniskā redaktore – Ieva Rodiņa, projekta vadītāja un redaktore – Lauma Mellēna-Bartkeviča, māksliniece – Ieva Upmace.

Krājums "Kroderdienas+" ir bezmaksas izdevums. Tas tiks izplatīts Latvijas teātriem, augstskolām, lielākajām bibliotēkām un sadarbības partneriem. Plānots laist klajā arī krājuma digitālo versiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti