Atvērts jauns literatūras vortāls «literatura.lv»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atvērts Latvijas un latviešu literatūras vortāls "literatura.lv" - virtuāls resurss, kas apvieno gan aktuālās ziņas, grāmatu jaunumus un informāciju par pasākumiem, gan apjomīgu literatūras darbinieku datubāzi. To veido Latvijas Universitātes (LU) Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieki un atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Vortālā jebkurš interesents var izmantot dažādas meklēšanas iespējas, lai atrastu sev nepieciešamo informāciju par latviešu literatūru, autoriem vai atsevišķiem darbiem, dzīves datiem un dzīves vietām, saņemtajiem apbalvojumiem, kā arī paraudzīties uz latviešu rakstniecību dažādu faktu, kultūrdzīves kontekstā un sakarībās.

Vortālā "literatura.lv" ietilpst arī apjomīga Latvijas literatūras darbinieku un literāro darbu datubāze (no 16. gadsimta līdz mūsdienām).

Vortāls balstīts LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieku agrāk veiktajos pētījumos un sagatavotajās datubāzēs. Šobrīd vortāls darbojas testa režīmā, tāpēc veidotāji aicina iesaistīties un līdzdarboties rakstnieku, dzejnieku, tulkotāju, atdzejotāju, literatūrkritiķu un citu personu profilu izveidē, datu precizēšanā un fotomateriāla piesaistē, rakstot vortāla redaktoriem uz e-pastu [email protected].

LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta publisko resursu labā prakse saistāma ar folkloras nozares digitālo krātuvi garamantas.lv, kā arī sekmīgi īstenotajām sabiedrības iesaistes akcijām, to vidū Eduarda Veidenbauma dzejas ieskandēšanu vietnē lasi.literatura.lv, folkloras materiālu pārrakstīšanu akcijā "Simtgades burtnieks" un "Valodas talka".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti