Atver grāmatu par horeogrāfu Alfrēdu Spuru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atvēršanas svētkus šodien piedzīvo Ilzes Vītolas un Aijas Zaļaiskalnes grāmata "Spēles meistars Alfrēds Spura”.

Atver grāmatu par horeogrāfu Alfrēdu Spuru
00:00 / 00:28
Lejuplādēt
Grāmata papildina Latvijas Nacionālā kultūras centra izdevumu klāstu sērijā "Latviešu dejas meistari”. Tā vēsta par baletdejotāja, horeogrāfa un Deju svētku virsvadītāja Alfrēda Spuras dzīvi un radošo darbību.

Kā izsakās projekta vadītāja Maruta Alpa – tas ir stāsts par aizrautīgu un temperamentīgu radošu cilvēku, kura starojums ir sajūtams vēl aizvien:

„Grāmatā par Alfrēdu Spuru atspoguļoti 17 gadi „Dancī”. Viņa darbs un atmiņu stāsti par savu vadītāju no dažādu laiku dejotājiem. Tāpat Alfrēda Spuras dažādas aizraušanās – gan ledus balets, gan Rīgas 6.vidusskolas deju kolektīva vadīšana, gan ''Rīgas pantomīma'', Dailes teātris. Un Alfrēds Spura, protams, kā baletdejotājs. Viņa baleta karjera ir apmēram 44 lomas, un operā viņš ir dejojis vairāk nekā 28 gadus.

Vēl viena cita aizraušanās – Alfrēds Spura ir bijis rožaudzētājs.

Jāsaka, ka droši vien mēs visi šajā vasarā Deju svētkos – gan „Danča” dejotāji, gan visi pārējie, kas varēja piedzīvot Alfrēda Spuras deju „Manai dzimtenei” -, par to esam ļoti priecīgi, un šī grāmata ir lieliska dāvana viņam šajā Latvijas simtgadē”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti