Atvadīsies no rakstnieces Stārastes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otrdien notiks atvadīšanās no leģendārās mākslinieces un rakstnieces Margaritas Stārastes. Atvadīšanās notiks Dailes teātra Mazajā zālē no plkst.11 līdz plkst.12.30.

Mākslinieci pēc viņas pašas vēlēšanās apbedīs Pirmajos Meža kapos Mākslinieku kalniņā. Pulcēšanās pie Pirmo Mežu kapu centrālās ieejas sāksies plkst.13.30. „Man liekas, ka visfantastiskākais ir tas, ka viņa līdz pat 100 gadiem sevī saglabāja bērnu,” saka māksliniece Indra Sproģe.

„Spēju brīnīties, ieplest acis, priecāties par to, cik viss apkārt ir skaists. Viņai tas izdevās. Un mums pārējiem arī jāmēģina tāpat," saka Sproģe.

"Mēs varam priecāties par visu viņas garo un dāsno mūžu, un visiem viņas brīnišķīgajiem zīmējumiem - zaķīšiem, rūķīšiem, burtiem. Mēs katrs no tā kaut ko esam paņēmuši un savā veidā veidojam tālāk. Tāda nebeidzama spirāle, kurā viņas darbs atkal tālāk attīstās mūsos visos. Tas ir ielicis mums labus pamatus un vērtības," saka māksliniece Indra Sproģe.

Margarita Stāraste mūžībā aizgāja, nesen nosvinējusi savu 100.gadu jubileju. Savā garajā un bagātajā mūžā viņa sarakstījusi un ilustrējusi vairāk nekā 100 grāmatu, kas ar savu mīļumu, labestību un sirsnību ir tuvas kā bērniem, tā pieaugušajiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti