Kultūras ziņas

Muzikālā apvienība "Pulsar" sāk koncertdzīvi

Kultūras ziņas

Noslēdzies jauno modes dizaineru konkurss

Atklāj Talsu bibliotēkas jauno ēku

Atklāj Talsu bibliotēkas jauno ēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Īpašs notikums Kurzemes pusē – 25. novembrī atklāta Talsu Galvenās bibliotēkas jaunā ēka, uz kuru pārvākusies arī Bērnu bibliotēka. Talsu Gaismas pils ir ilgi lolots projekts, kura īstenošana prasījusi vairākus gadus un kura kopējās izmaksas ir pārsniegušas 3 miljonus eiro.

Jaunā bibliotēka izveidota bijušā Talsu universālveikala ēkā, kurā zem viena jumta sadzīvos Talsu Galvenā bibliotēka un Talsu Bērnu bibliotēka, kā arī Talsu novada Bērnu un jauniešu centrs, cenšoties vienkopus nodrošināt plašas brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem un jauniešiem.

Talsu Galvenās bibliotēkas direktore Vija Nagle skaidro:

“Talsos atveras Talsu Gaismas pils, bibliotēka, kuru esam gaidījuši ļoti ilgi. Bibliotēka, kura jaunā veidolā ir ēkā, aprīkojumā, visā kopējā veidolā. Un no jauna ir arī tas, ka pirmoreiz Talsos bibliotēka sāk darboties kā ģimenes bibliotēka.”

Līdz šim Talsu Galvenā bibliotēka septiņpadsmit gadus darbojās pagaidu ēkā bērnudārzā, tāpēc darbiniekiem prieks par pārcelšanos uz plašākām un mūsdienīgākām telpām, kamēr Talsu Bērnu bibliotēkas kolektīvam nāksies samierināties ar plašuma zaudēšanu – no atsevišķas ēkas augšstāva pārceļoties uz daudz šaurākām telpām.

Talsu Galvenās bibliotēkas Bērnu nodaļas vadītāja Ilze Jaunbērziņa uzsver: “Atšķirība būs tā, ka šeit būs jaunākas grāmatas. Pirms 2000. gada izdotās mēs salikām krātuvē, varēs aktīvāk lasīt jauno fondu.”

Talsu Galvenās bibliotēkas direktore min vēl vairākus jaunumus – ne tikai mēbeles, bet datortehniku: “Mums ir nācis klāt 3D printeris, mums ir dators, kur varēs darīt vairāk nekā parastajā datorā, mums ir e-lasītāji.” Viņa atzīmē, ka tagad bibliotēkai ir arī sava izstāžu zāle.

Talsu jaunās bibliotēkas atklāšanas nedēļā apmeklētājus katru dienu gaidīs kāds pārsteigums, piemēram, 26. novembrī muzicēs Igo un Ēriks Upenieks, bet 27. novembrī uz tikšanos aicinās bērnu grāmatu autore Zane Zusta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti