Rīta Panorāma

Intervija ar Daci Melbārdi

Rīta Panorāma

Intervija ar Raimondu Vējoni

Intervija ar Arno Jundzi

Arno Jundze prognozē grāmatas «Likteņa līdumnieki» uzvaru «Lielajā lasīšanā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ja būtu jāslēdz derības par to, kura no top-21 grāmatām izcīnīs nācijas mīļākās grāmatas titulu televīzijas šovā „Lielā lasīšana", rakstnieks un Latvijas Televīzijas raidījumu vadītājs Arno Jundze liktu derības uz Vladimira Kaijaka „Likteņa līdumniekiem”.

Latvijas Televīzijas „Lielā lasīšana” jau ir izdarījusi lielu darbu. Tā ir rosinājusi sabiedrību atkal sākt debatēt par literatūru,” intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” norāda Arno Jundze.  

„Tas ir lielākais panākums, ko redzu jau tagad ne vairs kā raidījuma vadītājs, bet gan kā grāmatu autors,” turpina Jundze, stāstot, ka, regulāri tiekoties ar lasītājiem, pēdējā pusgada laikā ir novērojis izmaiņas. „Šo tikšanos tematika un kvalitāte ir pilnīgi kas jauns un sen nebijis, un es ceru, ka tas turpināsies.”

Jau vēstīts, ka svētdien, 16.novembrī, pulksten 21.40, tiešraidē no Latvijas Nacionālās bibliotēkas ar telefonbalsojuma palīdzību tiks noteikta nācijas mīļākā grāmata, kas izdota latviešu valodā. “Lielās lasīšanas” tiešraidi vadīs Pauls Timrots, Eva Ikstena-Strapcāne un Arno Jundze. Ar savu uzstāšanos raidījumu bagātinās Latvijā iemīļoti mūziķi un ar klātbūtni atbalstīs latviešu literāti.

Līdz 14.novembra pusnaktij mājas lapā lielalasisana.lv vēl var nobalsot par vienu no “Lielās lasīšanas” top-21 grāmatām. Pilns saraksts un īsi grāmatu video stāsti atrodami šeit.

Noslēdzot balsojumu, tiks noskaidrots lasītāko grāmatu top-5, no kura lielajā finālā, 16.novembrī, viena grāmata iegūs nācijas mīļākās grāmatas titulu.

Runājot par balsojumu, Arno Jundze atzīst, ka var notikt dažādi „brīnumi”, jo balsojumam pieslēgsies arī tie, kuru favorītes nav tikušas grāmatu top-21, taču viņš pats slēgtu derības, ka uzvarēs Vladimira Kaijaka „Likteņa līdumnieki”.

Jundze atzīst, ka jūtas apmierināts par trīs viņa izvirzīto grāmatu iekļūšanu topa simtniekā un vienas tikšanu līdz top-21 balsojumam.

“Lielās lasīšanas” top-21 ir iekļuvušas septiņas pazīstamu latviešu autoru grāmatas: Vizmas Belševicas “Bille”, Jāņa Klīdzēja “Cilvēka bērns”, Aleksandrs Grīna “Dvēseļu putenis”, Imanta Ziedoņa “Epifānijas”, Kārļa Skalbes “Kaķīša dzirnavas”, Vladimira Kaijaka “Likteņa līdumnieki” un Annas Sakses “Pasakas par ziediem”.

Pirms desmit gadiem briti, austrālieši un pat vācieši savā „Lielajā lasīšanā” par nācijas mīļāko grāmatu atzina Dž.R.Tolkīna sāgu „Gredzenu pavēlnieks”. Dažus gadus vēlāk ungāri un bulgāri bija patriotiskāki – pirmās vietas viņu „Lielās lasīšanas” topos un arī nācijas mīļākās grāmatas titulu izpelnījās vietējo autoru grāmatas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti