Kultūras ziņas

"Knīpas un knauķi" gatavojas 50. jubilejas koncertam

Kultūras ziņas

Sāk demonstrēt "ArtDocFest/Riga" filmas

Ar devīzi "Dzeja dzīvo" sākušās Dzejas dienas

Ar virtuālu dzejas ruporu, diskotēku un performancēm pilsētvidē atzīmēs «Dzejas dienas 2021»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Septembris Rīgā un citviet Latvijā ir tradicionālo Dzejas dienu laiks, kad daudzveidīgos pasākumos tiekas dzejnieki un dzejas cienītāji. 3. septembrī mākslas centrā “Noass” kopā ar starptautisko laikmetīgās mākslas festivālu “Survival Kit” atklās šī gada Dzejas dienas. Ar daudzveidīgu programmu tās turpināsies līdz pat 9. septembrim, bet programmas pirmais pasākums “Dzejas rupors” virtuālā vidē jau skan pilnā sparā.

Latvijas Rakstnieku savienības rīkoto Dzejas dienu laikā ar devīzi “Dzeja dzīvo” šogad notiks pārdesmit pasākumu. Atraktīvos veidos dzeju varēs baudīt pasākumos “Ūdensdzeja” jahtu piestātnē “Ostas skati” un “Ceļojumā ar dzejniekiem” Ganību dambī, ka arī pasākumā “Dzejnieki liftā” viesnīcā “Neiburgs”. Pēc vairāku gadu pārtraukuma gaidāma atgriešanās Esplanādē pie Raiņa pieminekļa klasiskajos dzejas lasījumos. Bet 4. septembrī mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” ietvaros Eduarda Smiļģa teātra muzejā līdzās “Survival Kit” performancēm notiks tradicionālā “Satori” dzejas diskotēka.

Pirmais Dzejas dienu pasākums ir “Dzejas rupors”, kas notiek jau ceturto gadu. Tā laikā dzejoļu autori – gan amatieri, gan profesionāļi – septiņas dienas pēc kārtas publicē attiecīgajā dienā uzrakstītu dzejoli sociālā tīkla “Facebook” lapā. Projekta kurators dzejnieks Aivars Eipurs atzīst, ka piedalīšanās “Dzejas ruporā” prasa lielu uzdrīkstēšanos. “Dzejas rupors” sākās 3. septembrī pusdienlaikā un turpināsies līdz 9. septembra pusdienlaikam. Viens no pirmajiem, kas “Dzejas ruporā” ievietoja savu dzejoli, bija Atis Priedītis, izpelnoties pozitīvas atsauksmes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti