Ar tekstgrupas «Orbīta» rezidenci Siguldas novads sāk radošo rezidenču programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 11. līdz 19. decembrim Siguldas pils radošajā kvartālā taps tekstgrupas "Orbīta" videoalbums dzejas un skaņu performancei "Motopoiesis". Ar "Orbītas" rezidenci vienlaikus tiek atklāta Siguldas novada rezidenču programma, informēja Kultūras centra "Siguldas devons" pārstāvji.

Latvijas krievu dzejnieku, fotogrāfu, mūziķu un multimediju mākslinieku apvienības "Orbīta" dzejas un skaņu performance "Motopoiesis" savu pirmizrādi piedzīvoja īsi pirms pandēmijas sākuma, 2019. gadā festivāla "Process" atklāšanā Rīgā. Kopš tā laika performance tikusi izrādīta vairākos festivālos Latvijā, kā arī ārpus tās – Austrijā, Somijā, Igaunijā, Itālijā un citur. Kā stāsta apvienības dalībnieks Artūrs Punte: ""Orbītas" programmas "Motopoiesis" gadījumā vienlīdz svarīgi ir gan dzirdēt dzejas vārdus, gan redzēt un saprast, kā rodas šī balss iedarbinātā skaņa, tāpēc vēlamies radīt sava veida videokoncertu, kas šo iespēju sniegtu. Priecājamies par iespēju būt pirmajiem šajā jaunajā rezidenču programmā – vienmēr ir interesanti un izaicinoši kaut ko atklāt – piemēram, šo radošo telpu Siguldā."

Par "Orbītas" rezidences vietu izvēlēts Siguldas Jaunās pils radošais kvartāls.

"Orbīta" ir dzejnieku un multimediju mākslinieku apvienība no Rīgas. Tās sastāvā ir dzejnieki un multimediju mākslinieki Semjons Haņins, Artūrs Punte, Vladimirs Svetlovs un Sergejs Timofejevs.

2022. gadā Siguldas novada kultūras centrs plāno turpināt radošo rezidenču programmu, īpaši izceļot autora, ilustratora un tulkotāja darbu. Radošo rezidenču programma ir viena no Siguldas novada kultūras centra īstenotajām iniciatīvām ceļā uz UNESCO literatūras pilsētas statusu. Šogad literatūras pilsētas titulu UNESCO rīkotajā konkursā ieguva Lietuvas galvaspilsēta Viļņa, Zviedrijas pilsēta Gēteborga un Indonēzijas galvaspilsēta Džakarta. Savukārt Siguldai konkursa rezultāti dod iespēju mērķtiecīgi strādāt un pilnveidot iesāktās iniciatīvas, lai pēc diviem gadiem pievienotos 42 literatūras pilsētām pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti