Ar romānu «Tu nevari dabūt visu, ko gribi» literatūrā atgriežas Vladis Spāre

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar romānu “Tu nevari dabūt visu, ko gribi” mūsdienu latviešu literatūras ainavā atgriežas rakstnieks un izdevējs Vladis Spāre.

"Apgāda Zvaigzne ABC" izdoto romānu “Tu nevari dabūt visu, ko gribi” jūsmīgi baudīs gan tie, kas savulaik priecājās par Vlada Spāres, Lienītes Mednes un Jura Zvirgzdiņa trijatā tapušo divsējumu darbu “Odu laiks”, gan tie, kas par Vladi Spāri nekad neko nav dzirdējuši, toties labprāt lasa labu literatūru, norāda izdevēji.

Romāns “Tu nevari dabūt visu, ko gribi” ir par mīlestību, par nāvi, par dzīvi un mums pašiem – tiem, kuri meklē atbildes uz laikam taču neatbildamiem jautājumiem. Lasītājs vizinās kā amerikāņu kalniņos, žilbdams no autora radītajām valodas un sižeta pasāžām – brīžiem teksts ir absolūti reālistisks, lai jau pāris teikumus tālāk apmestu kādu sirreālu kūleni, mīksti nolaizdamies iepriekš absolūti neparedzamā vietā. Rotaļīgi kā saules zaķīši romāna varoņi dodas pasaulē, bradādami ikdienas vienmuļības pelēkajās peļķēs, kuru šļakatās vērojamas visspožākās varavīksnes.

“Vlada Spāres romāns “Tu nevari dabūt visu, ko gribi” man nav vienkārši grāmata, un ar to es domāju darba elpu un atmosfēru. Man tā ir vējaina vasaras novakare. Sēžu dārzā zem ābeles, caur lapām krīt sārta gaisma, ap mani un pār mani griežas kustīgas ēnas, kas nepārtraukti maina veidolus. Redzu savu bērnību, jaunību, kā arī vēl nepienākušo, nezināmo vecumu – savādi, ka visu tā uzreiz, un savādi, ka redzu, kaut arī vēl nepazīstu. Gan skumstu, gan smejos, un sajūsminos. Izcila grāmata!” jūsmo grāmatas redaktore Anda Brazauska.

Vladis Spāre (1953) ir stāstu krājuma “Mēs atradīsim” (1987) autors un viens no trim romāna “Odu laiks” (divas daļas, abas vienkopus grāmatā izdotas 2009. gadā) autoriem, kā arī laikraksta “Vakara Ziņas” un kultūras žurnāla “Tīrraksts” izdevējs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti