Panorāma

Veselības aprūpes reformu atsāks no nulles punkta

Panorāma

NATO vienojas par ātrās reaģēšanas vienībām

Sākušās Dzejas dienas

Ar «Poētisko velobraucienu» sāksies Dzejas dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien, 4.septembrī, plkst. 19.30 ar "Poētisko velobraucienu" no Latvijas Nacionālās bibliotēkas cauri Vecrīgai uz "Rīga 2014" kultūras vasarnīcu Esplanādē tiks atklātas Dzejas dienas.

Gatavojoties Raiņa 150. dzimšanas dienai, šī gada Dzejas dienas tiks atklātas ar virkni dzejniekam kā personībai un viņa daiļradei veltītiem pasākumiem.

"Mēs katru gadu mēģinām Dzejas dienās ieviest kādus jauninājums, kaut ko neparastu, lai piesaistītu ne tikai tos, kuri katru gadu nāk, bet arī citu auditoriju. Šogad radās ideja par "Poētisko velobraucienu". Tas būs pavisam vienkāršs velobrauciens, bet tas īpašais būs velobraucēju apģērbs, jo katrs ir aicināts savā apģērbā iekodēt Raini. Tas jau ir katra paša ziņā, kā kurš šo iekodēšanu ir uztvēris," saka Dzejas dienu pārstāve Laura Leimane.

"Vakar par šo jautājumu rūpējās Latvijas Mākslas akadēmijas meitenes, palīdzot uzšūt tradicionālos, veclaicīgos, strīpainos Raiņa peldkostīmus, ko mēs katru gadu popularizējam, izmantojot dažādus attēlus. Iespējams, daļu no braucējiem redzēsim ģērbtus šādos peldkostīmos," norāda Leimane.

Pēc "Poētiskā velobrauciena" kultūras vasarnīcā Esplanādē 4.septembrī plkst. 20 norisināsies Raiņa dzejas lasījumi. Sev tuvākos Raiņa dzejoļus, lugu un runu fragmentus lasīs gan dzejnieki, gan tie, kuri vēl mācās. Pasākumā uzstāsies arī dzejnieks un mūziķis Pēteris Dragūns, pasākumu vadīs dzejnieks Kārlis Vērdiņš.

Kā vēstījām, šogad Dzejas dienas svinēs 50.gadskārtu, kam par godu paredzēta plaša un daudzveidīga pasākumu programma.

"Kūkas mums nebūs, bet šīs Dzejas dienas ir īpašas - tās ir plašas, salīdzinot ar citiem gadiem. No desmit dienām festivāls ir izaudzis līdz divām nedēļām, kas sevī ietver 38 pasākumus. Šogad īpaši daudz mums būs ārzemju viesu - ciemosies 22 dzejnieki no 18 dažādām valstīm. Tas ir īpašākais, kas ir šajā festivālā," stāsta Laura Leimane.

Jautāta, kā vērtē dzejas kā žanra popularitāti, Dzejas dienu pārstāve norāda: "Man šķiet, ka apmeklētāju loks ir diezgan patīkams. Ar katru gadu mēs redzam arvien jaunas sejas, arvien lielāku skaitu dalībnieku un apmeklētāju. Tendence ir tikai pozitīva. Mēs neuzskatām Dzejas dienas par pasākumu, uz kuru jānāk obligāti, katrs nāk brīvprātīgi. Ļoti daudz var redzēt gan vecāka gada gājuma cilvēkus, gan jauniešus, gan skolēnus. Auditorija ir ļoti dažāda, un tas priecē."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti