Ar literāri muzikālu uzvedumu atzīmēs Jāņa Poruka 150. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas Latviešu biedrībā 13. oktobrī pulksten 19.00 norisināsies Jāņa Poruka 150 gadu jubilejai veltīts literāri muzikāls uzvedums "Tā ir mīlestība" – Poruka dzīves un daiļrades atklāsmes dzejā, vēstulēs un mūzikā, ko sakomponējis Māris Lasmanis. Skaņdarbus izdziedās solists Nauris Indzeris (baritons), bet aktrise Anita Grūbe lasīs Poruka vēstules, filozofiskās atziņas un dzeju, informēja organizatori.

Sarīkojumā tiks atklāta Poruka gara radniecība ar komponistu Emīlu Dārziņu, kurš bija rakstnieka laikabiedrs un draugs, kā arī komponista Riharda Vāgnera mūzikas ietekme uz jubilāra personību. Koncertā izskanēs klasiskās Emīla Dārziņa un Jāzepa Vītola solodziesmas ar Poruka vārdiem, kā arī Māra Lasmaņa dziesmas pirmatskaņojums. 

Rakstnieks un dzejnieks Jānis Poruks bija 20. gadsimta jaunromantisma pārstāvis, kurš, kā atzīmēja pasākuma rīkotāji, izauga no Rietumeiropas idejiskiem strāvojumiem, balstījās uz iekšējās jūtas un dvēseles noskaņām un atklāja sava laika emocionāli intelektuālo attieksmi pret pasauli. Mīlestība un pasaules sāpju izjūta, skumjas, kas izplešas pasaules mērogā – tas raksturoja Poruku.

Sarīkojumu iespējams apmeklēt tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, kā arī tiem, kuri Covid-19 pārslimojuši pēdējo 6 mēnešu laikā. Apmeklējot sarīkojumu, nepieciešams uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti