«Apgāds Zvaigzne ABC» izdod Lauras Dreižes triloģiju «Danse Macabre»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Apgādā Zvaigzne ABC" 7.septembrī laiž klajā Lauras Dreižes triloģijas "Danse Macabre" pirmo daļu "Deja ar nāvi". Triloģijas otrā daļa - "Zem mākslīgām zvaigznēm" grāmatnīcās nonāks tieši pēc mēneša - 7.oktobrī, bet trešā - "Debesu lauskas" - 7.novembrī.

Lauras Dreižes (1990) pirmais darbs "Pūķa dziesma" ieguva "Apgāda Zvaigzne ABC" balvu konkursā “Zvaigznes grāmata. Oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem”. Darbs bija tapis, autorei mācoties Rīgas Franču licejā. Vidusskolniece, kas raksta lielisku, profesionālu fantāziju! – kaut kas tāds Latvijā vēl nebija redzēts, norāda izdevēji.

“Pūķa dziesma” ieraudzīja dienasgaismu visai iespaidīga izskata grāmatas formā, un turpmākajos gados tai raiti sekoja vēl trīs Lauras grāmatas – “Nepabeigtais skūpsts”, “Laimes monitorings” un “Naktstauriņš”.

Tad uz gandrīz trim gadiem iestājās klusums. Bija skaidrs, ka Laura Dreiže strādā pie kaut kā līdz šim nebijuša.

Fantāzijas žanra triloģija! – šāda mēroga darbam rakstniece bija “atspērusies”, divu gadu laikā to veiksmīgi pabeidza, un nu šis vērienīgais romāns pieejams arī lasītājam – triloģijas “Danse Macabre” pirmā daļa “Deja ar nāvi” grāmatnīcās nonāk šodien, 7. septembrī. Jau 7. oktobrī tai sekos triloģijas otrā daļa “Zem mākslīgām zvaigznēm”, bet trešo daļu “Debesu lauskas”  lasītāji savā īpašumā varēs iegūt, sākot no 7. novembra. Visi fantāzijas draugi tiek gaidīti arī grāmatas atvēršanas svētkos 17. septembrī plkst. 17 "Apgāda Zvaigzne ABC" prezentāciju zālē K. Valdemāra ielā 6 – svētkos būs iespēja sastapt un iztaujāt autori, saņemt autogrāfus, dzirdēt grāmatas lasījumus un uzzināt daudz interesanta par darba tapšanas gaitu.

Grāmatā “Deja ar nāvi” attēlota ļoti savdabīga laiktelpa – Viktorijas laikmeta alternatīvā Londona. Ir Augšlondona, kurā mājo aristokrātijas zieds, un Lejaslondona – nabadzības, apspiestības un ciešanu elle. Niansēti un vēsturiski precīzi Laura Dreiže uzbūrusi Viktorijas laikmeta sadzīvi, uzvedības normas, tikumus un netikumus – protams, iekļaujoties fantāzijas žanra struktūrā.

Viktorija Roze Elingtona ir aristokrātiskas izcelsmes meitene, kura nekad nav gribējusi mācīties maģiju, taču studijas Karaliskajā Maģijas akadēmijā ir viņas vienīgā iespēja uzzināt patiesību par tēva, Lielbritānijas arhimaga, nāvi. Tāpēc, kad Viktorijai aprit astoņpadsmit gadu, viņa dodas uz Augšlondonu – krāšņo un valdzinošo pilsētu debesīs. Un tas nekas, ka Akadēmijā uzņem tikai vīriešus. Taču jau drīz Viktorija secina, ka ar ielavīšanos akadēmijā vien nepietiek – arī viņas „alter ego” Viktors Elingtons sastopas ar šķēršļiem. Meitene tiek ierauta sazvērestību un noslēpumu virpulī, Akadēmijas gaiteņos ir sastopama nāve un nodevība, saldi solījumi un ledains aprēķins. Pamazām Viktorija apjauš, ka patiesībai var būt augstāka cena, nekā viņa ir ar mieru maksāt...

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti