Kultūras ziņas

Paziņoti pretendenti "Spēlmaņu nakts 2015/2016" balvai

Kultūras ziņas

Atklāj Alfrēda Jaunušana bareljefu

Anšlavam Eglītim 110

Anšlava Eglīša 110.jubileju atzīmē ar kinovakaru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kaņepes Kultūras centrā 15.jūnija vakarā Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) rīko unikālu kinoseansu. Tajā skatāmi rakstnieka Anšlava Eglīša mājas video kolekcijas video, kas tapuši 20.gs. 80. gadu otrajā pusē. Filmā redzēsiet rakstnieka un viņa dzīvesbiedres Veronikas Janelsiņas iemūžinātos izbraucienus Kalifornijas kalnos, kā arī Anšlava Eglīša pārdomas par saviem darbiem un dzimtenē notiekošo.

Atzīmējot gleznotāja rakstnieka un žurnālista Anšlava Eglīša 110. dzimšanas dienu, Rakstniecības un mūzikas muzejs Kaņepes kultūras centrā 15.jūnija vakarā rīko kinovakaru "Anšlavs. Veronika. Kalifornija". Tajā varēs noskatīties unikālu videomateriālu, kur redzams rakstnieka un viņa sievas Veronikas Janelsiņas izbrauciens ar auto Losandželosas apkārtnē.

Šī vakara pasākumu ievadīs neliels Rakstniecības un mūzikas muzeja projektu kuratora Aivara Madra stāstījums.       

"Viņš [Anšlavs Eglītis] ir viens no populārākajiem latviešu rakstniekiem, kas devās trimdā savulaik, viņš ir arī ļoti ražīgs autors, viņš ir ražīgs ne tikai kā rakstnieks, bet arī kā kritiķis, un viņš ir arī vienīgais latvietis, kurš ir ārzemju preses asociācijā strādājis un piedalījies gan “Oskara”, gan “Zelta globusa” vērtēšanā," norāda RMM projektu kurators Aivars Madris. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti