Andrim Ogriņam iznācis dzejas krājums «Plaukstu šķērsielas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgādā “Mansards” iznācis Andra Ogriņa dzejas krājums “Plaukstu šķērsielas”.

Kopš 2008. gada, kad nāca klajā Andra Ogriņa (1975) pirmais dzejoļu krājums “es zvēru pie kraukļiem”, dzejnieks ir kļuvis arvien pamanāmāks un viņa īpatnā balss guvusi arvien jaunus ievākojumus grāmatās. Par pirmo krājumu autors ieguvis Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas un Ventspils pilsētas domes Izcilības stipendiju par labāko debiju, bet 2009. gadā par spilgtāko debiju tika sumināts ar Literatūras Gada balvu. 2011. gadā sekojis Ogriņa krājums “zem pulksteņa pulkstenis”, bet  gadu vēlāk  – dzejproza, ietverta “Pēdējā santīma grāmatā”.

Autora sastapšanās ar lasītāju “Plaukstu šķērsielās” ir tieša un spilgta. Lasītājs tuvplānā ierauga virzības, ielas un vārdus, ko ar saviem poētikas paņēmieniem dzejnieka radītā kartē iezīmē laiks. Var salīdzināt šīs līnijas ar savu rokrakstu, ar savu pieredzi un saviem nomoda un sapņa, ķermeņa un gara pieredzējumiem.

“Šī grāmata ir tāda kā atkāpšanās jeb nogriešanās no fatālā, it kā no galvenās ielas uz šķērsieliņu, meklējot tur iespējamās, mirklīgās patiesības. Mazajā saskatīt un izpētīt lielo un mūžīgo,” raksta grāmatas autors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti