Andreja Upīša muzejā stāstnieki apspriedīs «vēlēšanu klīsteri» kino un literatūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Stāstnieku pasākums “Vēlēšanu klīsteris stāstos”, kas risināsies Andreja Upīša muzejā 20.oktobrī, veltīts Upīša citātam “vēlēšanu klīsteris”. Citāts folklorizējies, pateicoties Leonīda Leimaņa filmai “Pie bagātās kundzes”, kas uzņemta pēc Upīša stāsta “Smaidošā lapa” motīviem.

“Vēlēšanu klīsteris” ir katram latvietim labi zināma frāze no kinorežisora Leonīda Leimaņa filmas “Pie bagātās kundzes”. Kinolente tiek dēvēta arī par latviešu melnbaltā kino gulbja dziesmu, un tās 50 gadu jubileja 2019. gada septembrī tiks plaši atzīmēta arī Andreja Upīša memoriālajā muzejā, jo filma uzņemta pēc rakstnieka romāna “Smaidošā lapa” motīviem, informēja Memoriālo muzeju apvienības pārstāvis Kaspars Zalāns.

Sarīkojuma gaitā A. Upīša memoriālā muzeja darbinieki pastāstīs par rakstnieka saistību ar Oļģerta Kurmja vārdu, kopīgo un atšķirīgo romānā un filmā, kā arī dalīsies ar iecerēm, kas saistītas ar kinolentes “Pie bagātās kundzes” jubilejas svinībām.

20. oktobra sarīkojums ir veltīts ne tikai Upīša romānam “Smaidošā lapa” un Leimaņa filmai “Pie bagātās kundzes”, bet vēlēšanu jautājumam vispār, un ikviens sarīkojuma apmeklētājs tiks laipni aicināts (bet ne piespiests) piedalīties ar saviem mutvārdu stāstiem par šo aktuālo tēmu.

Sarīkojumu vada Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieks Dr. philol. Guntis Pakalns, piedalās: Liesma Lagzdiņa (Kuldīga), Ziedīte Začeste (Sabile) un citi Latvijas stāstnieki. Pasākuma sākums plkst. 15.00, Andreja Upīša memoriālais muzejs atrodas Rīgā, Brīvības ielā 38-4.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti