Aktiera un rakstnieka Ērika Vilsona «dzejuļi» apkopoti krājumā «Pulkveža rudens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Izdevniecībā "Aminori" iznākusi Ērika Vilsona debija dzejā – krājums "Pulkveža rudens". Dzejuļi – tā aktieris un režisors Ēriks Vilsons dēvē savas dzejas rindas. Dzeju viņš rakstījis jau sen un ar dažādiem segvārdiem publicējis to tīmeklī, informēja izdevēji.

"Dzejā Vilsons atspoguļo sava liriskā varoņa identitātes meklējumus. Vēro – it kā no malas – un pasmaida gan par savām attiecībām ar mīļoto sievieti un pasauli ap sevi, gan Dievu, sabiedrību, saviem nepiepildītajiem sapņiem. Tas ir vīrietis, kurš nevēlas novecot, bet tomēr atrod iespēju par sevi ironiski pasmieties. [..] Dzejnieks mazliet rezignētā, tomēr humora un pašironijas pilnā tonī mudina meklēt, nepadoties, būt un gūt prieku no šīs būšanas," norādīja grāmatas izdevēji.

Vilsona romāns par teātri "Me & Mo" iznāca 2020. gadā, viņš daudz nodarbojies ar dramatizējumiem un lugu rakstīšanu (luga "Daudz laimes" Liepājas teātrī un "Zudušo laiku citējot" Latvijas Nacionālajā teātrī sadarbībā ar režisori Ināru Slucku).

Ēriks Vilsons (1956) dzimis Magadanā, Krievijā. Kopā ar vecākiem un brāli Mārtiņu atgriezies Latvijā 1959. gadā. 1982. gadā absolvējis Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātes aktiermākslas nodaļu un dažus gadus strādājis kādreizējā Andreja Upīša vārdā nosauktajā Drāmas teātrī (tagad – Latvijas Nacionālais teātris). No 1985. gada bijis Liepājas teātra aktieris, arī režisors. Dramaturģiju un rakstniecību apguvis dažādās meistardarbnīcās, bet 2014. gadā ieguvis maģistra grādu Liepājas Universitātes rakstniecības studijās. Vilsons ir Rakstnieku savienības biedrs.

Šis ir pirmais oriģināldzejas krājums, kas iznācis izdevniecībā "Aminori". Krājuma noformējumā izmantoti jaunā mākslinieka Reiņa Pelles Karlsona zīmējumi, kuros Ēriks Vilsons atradis, kā pats saka, "savam trakumam atbilstošu" vizualitāti. Literārais redaktors – Kārlis Vērdiņš, dizainers un maketētājs – Modris Brasliņš.

Ēriks Vilsons "Pulkveža rudens"
Ēriks Vilsons "Pulkveža rudens"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti