Aktiera simtgadē latviski izdota Jurija Ņikuļina biogrāfija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latviešu valodā izdota ievērojamā skatuves mākslinieka Jurija Ņikuļina biogrāfija “Jurijs Ņikuļins”, informēja izdevniecības “Helios” pārstāvji. Grāmatas autore ir Latvijā dzimusī krievu žurnāliste, redaktore un populārzinātnisko filmu scenāriste Ieva Požarska.

Balstoties uz Jurija Ņikuļina, kā arī viņa tuvinieku un draugu atmiņām un intervijām, Ievas Požarskas sarakstītais dzīvesstāsts aktiera 100. jubilejas gadā rekonstruē izcilā cirka un kinomākslinieka dzīvi.

Kā skaidroja izdevēji, “Jurija Ņikuļina unikālais talants bija vērojams gan cirka arēnā, gan dramatisku lomu atveidošanā.” Daudziem skatītājiem ir pazīstamas tādas filmas kā “Operācija i  un citi Šurika piedzīvojumi”, “Kaukāza gūstekne”, “Briljanta roka”, “Divpadsmit krēsli”, taču Ņikuļina veikumu sarakstā netrūkst arī nopietnu darbu, piemēram, “Andrejs Rubļovs” vai Alekseja Germana režisētā filma “Divdesmit dienas bez kara”. Kā norāda grāmatas autore Ieva Požarska, aktierim piemita talants izmantot visu cilvēcisko emociju gammu – vienā brīdī viņš varēja likt raudāt no smiekliem, jau nākamajā – just līdzi sirdi plosošiem pārdzīvojumiem.

Pērn biogrāfija “Jurijs Ņikuļins” iznākusi Igaunijā, savukārt šī gada rudenī grāmata tulkota arī lietuviešu un latviešu valodās.

Grāmatu no krievu valodas tulkojusi Māra Poļakova, literārā redaktore – Ina Eglīte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti